Holdingselskapet Paritee som styres av Kahoot-topp Lars Erik Grønntun kjøper resten av aksjeposten til Hans Geelmuyden og eier med det 97,5 prosent av aksjene i det skandinaviske kommunikasjonsbyrået Geelmuyden Kiese (GK). Dermed sluttfører Paritee kjøpet av GK, et oppkjøp som ble påbegynt i september da selskapet overtok aksjemajoriteten ved å kjøpe 50,1 prosent av PR-byrået. 

Ved kjøpet av aksjemajoriteten i selskapet i september inngikk Paritee en avtale som ga anledning til videre oppskalering av eierskapet.

Les også: Selger halvparten av Geelmuyden Kiese til bransjeveteraner

De øvrige partnere i selskapet beholder sine eierandeler noe som da gjenspeiles i de resterende 2,5 prosentene av aksjene i PR-byrået som ble etablert av Geelmuyden i 1989 og hadde i fjor en bruttoomsetning på 184 millioner kroner og et driftsresultat på 13,1 millioner kroner.

- Blitt bedre kjent med selskapet
Siden september har Paritee brukt tiden på å bli kjent med ledere, ansatte, kunder og samarbeidspartnere, heter det i en melding sendt ut onsdag morgen.

 - Vi har brukt de siste månedene på å sette oss inn i driften, bli bedre kjent med de ansatte og evaluere kundearbeidet og det faglige. Det vi har sett har styrket oss ytterligere i troen på at GK har noen ganske unike kvaliteter og er et byrå med sjel og særpreg. Vi har ambisjoner om å delta aktivt i utformingen av neste fase for GK og ser frem til å gå fra en observatørrolle til et mer aktivt eierskap over nyåret, sier daglig leder i Paritee, Jonatan Fægri.

Med salget av sin resterende eierpost trer Geelmuyden ut av partnerskapet fra nyåret og inn i rollen som seniorrådgiver.

- Jeg tenker at 32 år er lenge nok å sitte som leder og eier. Men som rådgiver har jeg masse å gi, og har avtalt at jeg skal bidra aktivt i selskapet i to år til. Jeg ser frem til å ha enda mer kapasitet til, i all beskjedenhet, å lage den beste og mest engasjerende kommunikasjonen i bransjen. Jeg gleder meg til å kunne fokusere energien min på faget og kundene, og overlater med glede medarbeidersamtaler og momsinnbetalinger til andre, sier Hans Geelmuyden.

Kahoot-topp blir styreleder
Paritee tar over alle styreplasser med effekt fra første januar i 2022. Bak nyetablerte Paritee står blant annet Lars Erik Grønntun, som til daglig sitter i selskapsledelsen i teknologiselskapet Kahoot som ikke har noen tilknytning til Paritee.

- Dette signaliserer utvilsomt en ny æra for GK. Hans fortjener stor anerkjennelse for det arbeidet som han har lagt ned over tre tiår, verken GK eller bransjen hadde vært det samme uten. For Paritee gir kjøpet av GK en sterk tilstedeværelse i Skandinavia med et skalert og anerkjent byrå som kan utvikles videre, og en plattform for ytterligere målrettede investeringer, sier styreleder i Paritee, Lars Erik Grønntun.

Paritee skriver i meldingen at de forventer et styrket resultat for 2021. Selskapet har operasjoner i Sverige og Danmark, i tillegg til Norge.

Les også: Pengene renner inn for Kahoot-topp og ny GK-eier - her er PR-bransjens best betalte