Slutter i Gambit og går til PR-rivalen: - GK har alltid vært et byrå å regne med i vår bransje

Etter «12 gode år» forsvinner Simen Johannessen til konkurrenten Geelmuyden Kiese.

Publisert / Oppdater

Ragnhild Aarø Njie
Ragnhild Aarø Njie Journalist

Simen A. Johannesen, seniorrådgiver og leder for fagruppene reiseliv og bærekraft, forlater Gambit HK etter det han kaller «tolv veldig flotte år». Johannessen, som har sin første arbeidsdag hos Geelmuyden Kiese (GK) i dag, har kun lovord å komme med om sin nye arbeidsgiver. Han går inn i en stilling som seniorrådgiver og teamleder corporate. 

- Geelmuyden Kiese har alltid vært et byrå å regne med i vår bransje. Det er et byrå man alltid har sett til. Når det dukket opp en slik mulighet, og jeg fikk anledning til å være med å styrke virksomhetskommunikasjonarbeidet hos GK, og å jobbe med disse folka – da var det for interessant til å ikke gå for det, sier Johannessen entusiastisk.

Han fortsetter med å fortelle at han liker visjonen Geelmuyden Kiese «har og har hatt de siste årene». 

- En visjon som nå forsterkes ytterligere. Og det at jeg får en så sentral rolle – jeg skal gjøre meg fortjent til den rollen selvfølgelig – det synes jeg var veldig spennende, rett og slett.

- Hvordan blir det å jobbe med Hans Geelmuyden og hva har han betydd for deg?

- Hans har betydd mye for vår bransje gjennom mange år og han er brennende opptatt av faget. Det liker jeg. Jeg gleder meg veldig til å jobbe direkte med Hans og alle de andre i GK, sier Simen Johannessen.

Ifølge partner og daglig leder i Geelmuyden Kiese i Norge, Marit Høvik Hartmann, var ikke Johannessen vond å be. 

- Vi fant fort ut at vi deler mange ambisjoner,  synet på kommunikasjonsfaget og på hva vi har lyst til å få til sammen. Jeg har hatt lyst til å finne noen som kan være med på den reisen GK er på, og som ønsker å være med å utvikle. En som kan være med å påvirke, være med å lede oss inn videre. Vi fant ganske fort ut, etter grundige samtaler, at dette var riktig for begge parter. 

Simen har vært hos oss i 12 år og er en flink fyr, men etter mange år hos oss føler han for å gjøre noe annet og det er fullt forståelig. Henrik Halvorsen, Hill+Knowlton

- Bare gode ting å si om Gambit HK

Geelmuyden Kiese og Gambit HK er to av landets største kommunikasjonsbyråer, relativt jevnstore på det norske markedet. GK hadde i 2020 en byråinntekt på 68 millioner kroner, mens Gambit, som nylig byttet navn til Hill&Knowlton, lå inne med 73 millioner kroner.

- Hvordan var tiden din hos Gambit?  

- At jeg var der i 12 år, sier egentlig det meste. Det har vært fine år. Jeg har bare gode ting å si om Gambit HK, sier Johannessen.

Han forteller at han i løpet av sin tid hos byrået hadde mange kunder og jobbet bredt med kommunikasjon, da særlig med virksomhetskommunikasjon, myndighetskontakt og markedskommunikasjon.

- Det har vært flere lange kundeforhold og mange spennende prosjekter underveis. Det er jo det man gjerne vil ha som rådgiver: Noen kunder man kjenner godt, som man får lov til å være med å påvirke over tid. Og i tillegg disse spennende prosjektene og krisene som skjer, som man blir kastet inn i over en kortere periode. Det er den kombinasjonen som gir adrenalinet i et rådgivningsmiljøet, sier Johannessen. 

- Vil du få samme type oppgaver nå? 

- Jeg skal i hvert fall bygge på mye av det samme som jeg har jobbet med i Gambit, men dette er jo et annet byrå og en annen kultur. Vi skal skape noe og gjøre noe litt annerledes, men det faglige fundamentet som jeg tar med meg fra jobben jeg har vært i, blir jo en byggestein her.

Les også: Vraker Gambit-navnet etter nesten 30 år: - Alltid skummelt å bytte navn

Ny i Geelmuyden Kiese:

- Når det dukket opp en slik mulighet, og jeg fikk anledning til å være med å styrke virksomhetskommunikasjonarbeidet hos GK, og å jobbe med disse folka – da var det for interessant til å ikke gå for det, sier Johannessen. Foto: Ragnhild Aarø Njie

Har tidligere jobbet med nye GK-eiere

I fjor ble det kjent at holdingselskapet Paritee, som styres av Kahoot-topp Lars Erik Grønntun, tok full kontroll i GK etter å ha kjøpt aksjeposten til grunnlegger Hans Geelmuyden.  Med seg på laget hadde Grønntun fått Jonatan Fægri. Begge har fartstid i nettopp i PR-byrået Johannessen nå forlater.  Grønntun var i sin tid en av grunnleggerne av Gambit, mens Fægri også har jobbet i selskapet i flere år.

- De jobber i eierselskapet Paritee og bringer selvfølgelig sin kompetanse, sitt nettverk og sin energi til Geelmuyden Kiese. Samtidig er det folka i Geelmuyden Kiese jeg skal jobbe med. Jeg har vært opptatt av å bli kjent med dem og miljøet, og å forstå kulturen så godt man kan utenfra, før man kommer inn i det, sier Johannessen.

Johannessen legger til at han er «veldig komfortabel med at de er inne på eiersiden», men understreker at dette ikke har vært utslagsgivende. 

- Det viktigste for meg har vært strategien til GK. 

- GK har jo vært på en reise i mange år, fra å starte som et PR-byrå til å utvikle seg til et fullservice byrå. Denne utviklingen fortsetter, legger Hartmann til.

Hun forteller at de nå har ambisjoner om å være et samfunnsbyrå. 

- Vi har mål om å være det byrået i kommunikasjonsbransjen som forstår samfunnet best. Det gjør vi gjennom kombinasjonen av de ulike fagområdene og kompetansene vi har samlet. Vi har ønsket å styrke oss på corporate, det gjør vi gjennom Simen. I tillegg styrker vi oss på bærekraft, hvor Simen også har solid kompetanse.

Les også: Grønntun tar full kontroll i PR-byrå: - En ny æra for Geelmuyden Kiese

- Full forståelig at han vil gjøre annet

Toppsjefen i Hill+Knowlton, Henrik Halvorsen, har forståelse for at hans erfarne rådgiver nå vil prøve noe nytt.

- Simen har vært hos oss i 12 år og er en flink fyr. Han har hatt mange ulike roller og har den siste tiden vært seniorrådgiver på virksomhetskommunikasjon. Nå føler han for å gjøre noe annet etter mange år hos oss og det er fullt forståelig, sier administrerende direktør i tidligere Gambit, i dag Hill+Knowlton, Henrik Halvorsen.

Han legger til at det ikke så ofte hender at folk slutter i Hill+Knowlton og går til konkurrentene.

- Men det skjer, og det er ikke helt unaturlig. Men som Kampanje skrev i forrige uke er det en ny giv i Hill+Knowlton med nye mennesker inn og en del av de som har vært her veldig lenge vil naturlig nok tenke på hva de skal gjøre nå, sier Halvorsen til Kampanje.

- Du jobbet lenge med Lars Erik Grønntun da han var i Gambit, hva synes du om at han som eier av GK roter i beddet ditt?  

- Det er fair enough og helt naturlig. Dette er en bransje Lars Erik kan veldig godt, men jeg skal være ærlig å si at jeg ble overrasket over at han kom så raskt tilbake i bransjen med finansielle interesser. Han sluttet i Gambit i 2020, sier Halvorsen.

- Merker økt etterspørsel etter GK

Hartmann legger til at GK også alltid har vært et byrå «som tør å mene noe».

- Simen mener også noe. Han er politisk interessert og skriver om politikk. Han vil bidra på reisen og ytterligere styrke oss som samfunnsbyrå.

Hun forteller at Johannessen vil bli sentral innenfor satsningen på bærekraft, og innenfor videreutviklingen av GKs corporate-felt.

- Hans Geelmuyden er vel den i Norge som kanskje har bredest erfaring innen virksomhetskommunikasjon. Det er jo ikke det at corporate er nytt for oss, men vi trenger å få opp flere stemmer i tillegg til Hans. Her vil Simen lede et område i vekst i GK, sier Hartmann.

- Hvor går reisen videre nå? Skal dere ansette flere?

- Ja. Vi er på jakt etter flere seniorer. Vi merker økt etterspørsel etter GK i markedet, og da er det viktig for oss, i den perioden vi er i nå, å ha folk med solid erfaring. Vi har mange dyktige juniorer og rådgivere, men seniorene, de virkelig gode, de er de få av.

Hun forteller at de også ser etter en ny digital rådgiver og en marketingrådgiver. I dag er de i underkant av 50 ansatte, og Hartmann er sikker på at de kommer til å være ennå flere ved årets slutt. Hun avslutter med et lite jubel over den nye ansettelsen:

- Vi er veldig, veldig glade, og har gledet oss til 1. april. Dette er virkelig ingen aprilsnarr! Dette er en merkedag. Det er julaften, nyttårsaften og bursdag i GK i dag.

Slutter i Gambit og går til PR-rivalen: - GK har alltid vært et byrå å regne med i vår bransje