32 byråer kjempet om Visit Norways millionkontrakt: - Denne seieren var utrolig digg

Norges reiseguide for det internasjonale markedet, Visit Norway, bytter ut Trigger med Nord DDB etter en konkurranse med hele 32 byråer.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

Tidligere i år skrev Kampanje om Visit Norway som vannet et ellers knusktørt bymarked med 70 millioner kroner. Lengden på kontrakten var på maksimalt fire år og iInnovasjon Norge skrev i anbudet at de beregner et årlig kommunikasjonsforbruk på mellom ni og 16 millioner kroner.

- Innovasjon Norge Reiseliv trenger en samarbeidspartner som kan bistå i konseptutvikling og produksjon av kommunikasjonskonsept for sosiale medier, PR, reklame og historiefortelling. Per i dag omfatter prosjektet reiselivsoppdraget som Innovasjon Norge har ansvaret for, og er knyttet til Visit Norway, kunne norske reklame- og PR-byråer lese i utlysningen.

Nå er samarbeidspartneren klar, og det var Nord DDB Oslo som stakk av med seieren i konkurranse med det Kampanje erfarer var 32 andre byråer. Byråleder i Nord DDB, Eddie D'Sa, forteller at han gleder seg til å representere Norge globalt «med en kunde som har den viktige oppgaven med å skape bærekraftige eksportmuligheter for norsk reiseliv».

- Jeg er virkelig stolt av å være en del av teamet som evner å levere best på kreativitet óg effekt i markedet, og vi ser frem til å ta fatt på arbeidet med å vise landet vi alle er så glade i – til resten av verden, sammen med likesinnede på teamet hos Visit Norway, sier D'Sa. 

Nord DDB skal etter det Kampanje kjenner til ha vært i finalen med Tante Randi, Try og Pol.

- Det har vært en spennende konkurranse med høyt nivå, og jeg har stor respekt for alle som deltok. Nord DDB får en viktig rolle for sammen med oss å bidra til å utvikle det norske reiselivet i mer bærekraftig og mer lønnsom retning, samtidig som vi skal utløse eksportpotensialet som denne næringen har. Vi gleder oss til alt vi skal få til sammen med Nord DDB,  sier Katrine Mosfjeld, leder for forbrukermarkedsføring for Visit Norway.

Les også: Ny reiselivstopp skal lokke turister til «billig-Norge»

- En sinnsykt kul merkevare

Norges reiseguide for det internasjonale markedet, Visit Norway, bytter samtidig ut Trigger med Nord DDB.  Jon Erik Skaret, kreativ leder i Visit Norway, mener Nord DDB leverte en modig løsning.

- Nord DDB leverte en imponerende og modig løsning som virkelig begeistret oss. Med den kreative kraften som finnes hos dem og hos oss, gleder vi oss veldig til å ta fatt på utfordringene norsk reiseliv står ovenfor de neste årene. Det akkurat en sånn type partner vi trenger i kampen om de riktige turistene, sier Skaret.

Nord DDBs kreative team, Glenn Haugen og Zakarias Nadir, forteller at de går i gang med sin nye kunde, så snart de har fått feiret ferdig seieren.

- Denne seieren var så utrolig digg. Det er en sinnsykt kul merkevare, Norge liksom. De byr på spennende problemstillinger og er en modig annonsør som har bevist flere ganger at de kjøper ideer som krever litt guts, sier Haugen.

- Ideen vi gikk med krever nettopp det, og derfor var det enda kulere å vinne – det lover godt for arbeidet fremover, legger Nadir til. 

Rådgiver i Nord DDB, Guri Sanders, mener Visit Norway er en drømmekunde.

- Visit Norway er en aktør med et viktig samfunnsoppdrag som er opptatt av å forplikte seg til å levere på bærekraftige løsninger. Gjengen i Visit Norway imponerer med sin faglige dyktighet og de er ikke redde for å gå nye veier. Nå gleder vi oss til å ta fatt på en spennende reise sammen der vi skal skape god og slagkraftig kommunikasjon, sier Sanders.

Dermed er vinden i ferd med å snu litt igjen for reklamebyrået Nord DDB etter at byrået måtte se både Allente og Ice forsvinne ut døren. Nylig kunn reklamebyrået slå til med en bronse i reklame-VM i Cannes og nå altså en solid seier i kampen om Visit Norway.  

32 byråer kjempet om Visit Norways millionkontrakt: - Denne seieren var utrolig digg