Kraftig vekst for North Alliance i Norge – øker omsetningen til over 700 millioner kroner

- Jeg er veldig tilfreds med våre resultater og utviklingen i 2020, sier styreleder Thomas Høgebøl.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Byråfamilien til The North Alliance (NoA) vokser kraftig på omsetning og øker fra 445 millioner kroner til 717 millioner kroner i koronaåret 2020.  Årsaken til den sterke veksten er blant annet veksten i medieomsetning fra perfomance-byrået NoA Connect og nye oppkjøp som Unfold.

- Jeg er veldig tilfreds med våre resultater og utviklingen i 2020, hvor vi på tross av pandemiens utfordringer i dag står sterkere enn hva vi gjorde for ett år siden.  Vi kan se tilbake på et år som ble betydelig bedre enn det vi fryktet da nedstengningen av samfunnet begynte, sier styreleder og grunnlegger av NoA, Thomas Høgebøl til Kampanje.  

Les også: NoA-byrå kjøper digitalreklame for over 300 millioner: - Noe av budsjettene flyttes nå over til kunden

Anorak med rekordomsetning

Thomas Høgebøl sier vider at «denn underliggende lønnsomheten i Norge er solid» med byråer som Anorak, Bold, Unfold, NoA Ignite (tidligere Making Waves, red. anm.), NoA Consulting og NoA Connect. Brutto driftsresultat (EBITDA) endte på 65 millioner kroner, opp fra 58 millioner kroner i 2019. Dette tilsvarer en driftsmargin på 18 prosent.

- Jeg er særlig imponert over Anorak som i 2020 leverte rekordsterk omsetning. Videre fortsetter datadrevet markedsføring å vokse kraftig. Siden 2018 har NoA Connect i Norge vokst 70 prosent, og samtidig forbedret marginen. Fokus er nå på videre vekst og Connect-teamet er utvidet fra ni til sytten ansatte det siste halvåret, sier han.

Totalt sett ble nettoomsetningen, eller byråinntekten, omtrent på samme nivå som 2019, dette på tross av at flere kunder, spesielt innen reiseliv og trening, der NoA blant annet jobber med SAS og SATS, ble hardt rammet av Covid-19. Høgebøl sier det nye året har bydd på «høy etterspørsel etter NoAs tjenester både fra eksisterende og nye kunder.»

- Gjennom kjøpet av Unfold fortsetter vi å styrke satsningen på strategisk produktutvikling langs digitale flater. Unfold har vokst over 40 prosent årlig de siste fem årene og EBITDA har økt med over 60 prosent i den samme perioden. Vi venter økt digitalt fotavtrykk ettersom veksten i Unfold, NoA Ignite & NoA Connect fortsetter å være sterk inn i 2021.  Det er for tiden maksimalt fokus på rekruttering og høyt tempo innen våre vekstområder som ehandelssatsningen i NoA Ignite, sier Høgebøl.

Nylig har NoA rekruttert flere navn fra blant annet reklame- og designbyrået Anti med det nye reklametalentet Sollin Sæle som gikk til Anorak og mangårig partner i Anti, Tine Moe Løvberg, som blir ny sjef i Bold.

- Dere har hatt flere nyansettelser den siste tiden, og flere har kommet fra Anti. Er det flere Anti-navn på blokka også?

- Vi har flere spennende folk på vei inn men at noen av dem kommer fra Anti er mer en tilfeldighet, sier Høgebøl. 

Les også: Selger Unfold og bruker halvparten av kjøpesummen på North Alliance: - En voldsom oppside i aksjen

Her ser du tallene til North Alliance i Norge. Alle tall i MNOK.North Alliance blir mer lønnsomme

North Alliance 2020 2019 Endring i %
Omsetning 717,0 445,0 61,1
Byråinntekt 371,0 376,0 - 1,3
Driftsresultat  65,0 58,0  12

Kraftig vekst for North Alliance i Norge – øker omsetningen til over 700 millioner kroner