TV 2- og Amedia-selskap tror på 150 mill. i omsetning: - Største TV-produsenten av idrett

Og det er ishockey og håndball som er de mest sette sportene.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Regnskapstallene til My Game har så langt gitt eierne TV 2 og Amedia lite å glede seg over rent finansielt. Underskuddene samlet sett beløper seg til nærmere 100 millioner kroner de siste fire årene og det er liten grunn til å tro at 2024 vil være året der selskapet begynner å tjene penger.

Men toppsjefen Lars Setsaa mener utsiktene er gode og sier en omsetning på 150 millioner kroner «er realistisk om noen få år».

- Idrettstrømming er et globalt fenomen som virkelig brer om seg nå. I Norge har det vært restriksjoner og vi ser ukontrollerte alternativer poppe opp. Bare det å få den aktiviteten som allerede er her inn i lovlige former vil mangedoble inntektene våre, og med det gi store bidrag tilbake til idretten, sier Setsaas til Kampanje. 

I 2023 hadde MyGame en omsetning på rundt 15 millioner så spranget til 150 millioner kroner er stort selv for et vekstselskap.

- Jeg tror vi må løfte blikket litt, og se litt utenfor landegrensene, for å forstå hvor raskt strømmeteknologien inntar idretten. Vårt svenske eierselskap, Sportway, strømmet nylig 3.500 kamper på en helg, i 14 land og på 39 ulike strømmeplattformer, sier Setsaa.

Les også: Amedia går inn med 45 millioner i MyGame - store underskudd venter det nye strømmeselskapet

- Største produsenten av idrett i Norge

Sportway eier i dag i overkant av 50 prosent av selskapet som også har Amedia og TV 2 med på eiersiden.

- MyGame er i dag den største produsenten av idrett i Norge, målt i volum kamper produsert. Enkelte dager kan vi strømme over 100 kamper på en helg her i Norge. Det tror jeg ikke mange er klar over. Og vi har så vidt sett starten. Det tror jeg er den enkle forklaringen. Her i Norge har vi trengt en ekstra runde med forståelse og forankring av teknologien i idretten. Det har vært smart, tror jeg. Nå føler flere seg trygge på teknologien, sier han.

Selskapet, som har spesialisert seg på strømming av breddeidrett, fikk imidlertid en tøff start der idretten spesielt var varsomme med å åpne opp for strømming av kamper der barn deltar. Strømmeselskapet fikk i 2022 massiv kritikk fordi plattformen gjorde kamper med barn ned til 13 år tilgjengelige på nett og det er senere blitt vedtatt at strømming av idrett i aldersklassene fra 15 til 18 år bare skal gjelde arrangementer på høyt nivå og med allmenn interesse.

Les også: Vil samle all norsk breddeidrett i nytt TV-abonnement – her er TV 2-sjefens nye fremtidsdrøm

MyGame-investorer:

Harald Strømme var med grunnlegge selskapet MyGame som etterhvert fikk med seg TV 2-sjef Olav Sandnes og Amedia-topp Anders Opdahl med på strømmelaget.

Tror på million-betalinger til idretten

Forretningsmodellen til strømmeplattformen er at idretten eller klubbene får en prosentandel av omsetningen til MyGame. Selskapet regner med at de ifjor betalte ut over tre millioner kroner til lokale idrettslag, men MyGame-sjefen Lars Setsaa mener beløpet kan tidoble seg.

-  Alle som tegner abonnement hos oss kan velge hvilken klubb de ønsker å støtte, og 20 prosent av våre abonnementsinntekter går rett tilbake til disse klubbene. Jeg tro vi kan komme til å betale tilbake 30 millioner kroner i året, bare om noen år, sier Setsaa.

- Men det er mange klubber som skal dele kake. Kan inntektene fra MyGame bli noe mer enn et godt vaffelsalg på kampdag? 

 - Klubbene som har mottatt de største utbetalingene sitter igjen med mellom 50- og 100.000 kroner. Og dette er i en oppstartsfase.Man skal selge mye vafler for å oppnå sånne summer. Idretten har lenge levd godt på rettighetspenger. Vi tilbyr en ny forretningsmodell som jeg tror idretten kan ha stor glede av i tiden fremover, sier han.

Les også: - Ny teknologi gir kvinneidretter TV-boost og oppmerksomhet

- Håndball og ishockey mest populært

MyGame har rettigheter til å strømme norsk fotball, håndball, basketball, volleyball, ishockey og innebandy og Lars Setsaa sier de mest populære idrettene er håndball og ishockey.

- Ja, det er de mest sette sportene. Men det er nok først og fremst fordi vi har holdt på lengst innenfor disse sportene. Nå er vi også kommet i gang med mer fotball. Og vi merker at etterspørselen fra klubber øker. Så jeg blir ikke overrasket om fotballseingen er på topp i løpet av de neste årene, sier han.

Kampene blir filmet av fastmonterte, helautomatiserte sportskameraer, og på de travleste dagene produserer selskapet over 400 kamper. Selskapet har kameraer i 160 norske kommuner, og på over 500 idrettsarenaer. 

- Hvor mange abonnenter har dere i dag?  

- Abonnementene våre koster fra 129 kroner og lar deg se senior- og toppidrett fra de seks største lagidrettene i Norge. I tillegg har vi et premium-abonnement som også gir deg tilgang på elitenivåene i flere av idrettene. Vi oppgir ikke kundetall. Men jeg kan si at vi doblet kundebasen i fjor, sier Setsaa.

- Det er brukt 90 millioner kroner så langt på MyGame. Hva kan du si om fjoråret med tanke på resultat?

- Vi går ikke ut med tall for 2024 enda, men jeg kan si at fjoråret også har vært et investeringsår, med etablering av kamera på arenaer og annen infrastruktur. Fra 2025 forventer vi å bevege oss mot positiv drift, sier han.

TV 2- og Amedia-selskap tror på 150 mill. i omsetning: - Største TV-produsenten av idrett