Hodejegere bryter ut og starter nytt byrå i tøffere marked: - Vi tenker langsiktig

Med til sammen nesten 50 års erfaring fra rekruttering, medier og kommunikasjon starter de to tidligere kollegene og rivalene opp et nytt rekrutteringsselskap.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger
Knut Kristian  Hauger
Dag Robert Jerijervi Journalist

Etter både å ha konkurrert og jobbet sammen, slutter de to rådgiverne Bård Idås (53) og Ann Mari Nygjerde (43) i henholdsvis MeyerHaugen og Hodejegerne for å starte opp for seg selv.

- Vår ambisjon er å bli et førstevalg for kunder og kandidater innen media, kommunikasjon, politikk og samfunnsliv, sier hodejeger og tidligere HR-direktør, redaktør og journalist, Bård Idås, til Kampanje

Han går inn i rollen som daglig leder og partner i det nye selskapet som har fått navnet Fram, og med seg på laget får han altså fått med seg Ann Mari Nygjerde med mange års erfaring fra blant annet NRK.

- Vi har selv jobbet i bransjen, og kjenner derfor godt rollene vi rekrutterer til innen media, kommunikasjon og samfunnsliv. Vi har stort nettverk og snakker «språket». Våre kunder sier at fordelen med dette er at det øker sannsynligheten for en vellykket rekruttering, sier Nygjerde.

Hun mener markedet «fortjener et spesialisert rekrutteringsselskap med solid bransjeinnsikt og solide prosesser».

- Vi er opptatt av den gode kandidatopplevelsen, og kommuniserer oppriktig med hjerte og hjerne, legger hun til.

Les også: - Tar høyde for at markedet skal ned med 30 prosent

Kolleger og rivaler

De to nye partnerne kjenner hverandre godt etter både å ha konkurrert og jobbet sammen tidligere.

- Først var vi konkurrenter i Raadgiverhuset også rekrutterte jeg henne til MeyerHaygen før hun gikk til Hodejegerne for et år siden. Og nå blir vi partnere, sier han.

Selv forlot Idås mediebransjen, der han jobbet iblant annet Aftenposten og NTB, i 2019, til fordel for rekrutteringsbransjen. Han startet Raadgiverhuset før han gikk til MeyerHaugen hvor senere ble partner.

- Hva kan du gjøre nå som du ikke kunne gjøre i MeyerHaugen?

- Vi opplever at kundene ønsker seg spisskompetanse på de områdene vi satser inn mot og at det således er plass i markedet for et spesialisert byrå som kan medier, kommunikasjon og samfunn og der vi i samfunn legger alt fra politikk, samfunnskontakt, organisasjonsliv og kultur. Vi sier vi skal være spesialister på alle roller som har med formidling, sier han.

- Hva kan du si om din egen avgang i MeyerHaugen?

- Vi skilles som gode venner og jeg har solgt meg ut av selskapet. Jeg er en type som liker å se fremover, og ikke bakover og nå er det Fram som gjelder.

Les også: Hodejegerne henter nye rådgivere og partner fra konkurrent

Starter i tøffere tider

Samtidig er det klart at markedet har forandret seg ganske kraftig siden Idås sluttet i MeyerHaugen i fjor høst. Flere medieselskaper melder nå om full stopp i antall ansettelser og sluttpakkene drysser over mediemarkedet. I reklamebyråbransjen meldes det allerede om permitteringer.

- Vi tenker langsiktig og vet at markedet går opp og ned, men behovet for gode rekruttere vil alltid være der. I krevende tider blir hver eneste rekruttering bare enda viktigere og kampen om de flinkeste folkene bare fortsetter både i gode og mindre gode tider, sier Idås.

- Som nytt byrå har dere i hvert fall ikke rukket å dra på dere masse kostnader?

- Vi er en smidig organisasjon, sier Idås.

Les også: NRK skal kutte opp mot 120 årsverk 

Spesialiserer seg på medier

Han skal eie Fram femti-femti med sin nye partner, men sier at selv om de bare er to for øyeblikket er planen å hente inn noen flere ansatte.

- Men vi skal vokse gjennom kvalitet heller enn at det skal gå veldig fort. Vi skal ha de beste folkene, sier han.

De to nye hodejegerne går inn i en nisje der allerede er flere byråer som forsøker å ta eierskap som Teft, Visindi, Hodejegerne, Raadgiverhuset og ikke minst Idås’ tidligere arbeidsgiver MeyerHaugen.

- Dere er at det er en ledig plass i denne nisjen?

- Vi ser ikke at det i dag finnes et byrå som er spesialisert på medier. Samtidig har vi respekt for at det konkurranse på markedet både på medier, kommunikasjon og politikk, men vi er en utfordrer også skal kjempe for plassen vår.

Fram skal jobbe med oppdrag som spenner over det Idås kaller «alt fra toppledere til fagspesialister» og sier mottagelsen så langt har vært god.

- Responsen vi har fått så langt har vært veldig god og positiv selv om mange selskaper ser på kostnadene og er blitt litt mer forsiktige akkurat nå.

- Ønsker de lykke til

Den nye sjefen i MeyerHaugen, Jane Aamodt Haugland, sier det ikke ligger noen dramatikk bak avgangen og satsingen på medier- og kommunikasjonssmarkedet fortsetter med full styrke. Hun tok over som sjef i MeyerHaugen første januar i år.

- Vi ønsker alle dyktige rekrutterere velkommen og vi kjenner disse to som nettopp to dyktig rekrutterere som begge har gått en god skole. Dette bidrar bare til at vi totalt sett får et bedre rekrutteringsmarked. Samtidig fortsetter vi i MeyerHaugen satsingen innenfor medier og kommunikasjon og vi har allerede erstattet dette på en god måte. Vi ønsker de to lykke til, sier Jane Aamodt Haugland.

Ny sjef i MeyerHaugen:

Den nye sjefen i MeyerHaugen, Jane Aamodt Haugland, sammen med styreleder Petter Meyer. Haugland startet opp i MeyerHaugen i år og kom til stillingen fra Norges Bank.

Hodejegere bryter ut og starter nytt byrå i tøffere marked: - Vi tenker langsiktig