Reklamebyrå jobbet med exit-løsning i flere år: - Media Bergen er en drømmepartner

- En fordel å være en del av et stort miljø, sier daglig leder Kjerstin Tollefsrød.

Publisert / Oppdater

Ragnhild Aarø Njie
Ragnhild Aarø Njie Journalist

Tidligere i dag omtalte Kampanje Media Bergen-oppkjøpet av Ludens Gruppen. Byrågruppen Media Bergen kjøper opp 70 prosent av aksjene i Oslo-byrået, mens daglig leder Kjerstin Tollefsrød beholder 20 prosent. De resterende ti prosentene er fordelt på øvrige medarbeidere Ludens. Det var Finansavisen som omtalte saken.

- Vi ønsker å få Ludens Gruppen med på laget fordi de har beveget seg i en teknologisk retning og representerer en spennende kobling mellom byrå og teknologi, sa Media Bergens konsernsjef i Magnar Øyhovden til Kampanje tidligere i dag.

Oppkjøpet er en del av byrågruppen Media Bergens Oslo-satsing. I fjor kjøpte byrågruppen seg også inn i det Oslo-baserte reklamebyrået Foll og har også gjennomgått en større reprofilering av sine mange øvrige byråer i Oslo, Bergen og Stavanger under en felles paraply som heter Apriil.

Les også: Har tapt 12 millioner på to år – nå får reklamebyrået Foll ny eier

Vi har hatt to partnere som er i ferd med å gå av med pensjon, og har de siste to årene diskutert hvordan vi skal løse den utfordringen. Kjersti Tollefsrød, byråleder i Ludens

Var i kontakt med flere

Til Kampanje sier Tollefsrød at det siste året har vært utfordrende for Ludens på grunn av koronakrisen, men hun avviser at salget har noe med koronakrisen å gjøre. 

- Ludens Gruppen, tidligere Ludens Reklamebyrå, er 20 år i år. Vi har hatt to partnere som er i ferd med å gå av med pensjon, og har de siste to årene diskutert hvordan vi skal løse den utfordringen, sier Tollefsrød. 

Hun bekrefter at Ludens Gruppen var i kontakt med flere miljøer før salget til Media Bergen. 
 
- Det er en fordel å være en del av et stort miljø når man driver med software-utvikling. Det ene aspektet handler om performance og om å levere gode løsninger til kundene. Det andre handler om sikkerhet, og i og med at alle løsningene våre er digitale, så vil det å komme inn i et større miljø skape større sikkerhet. De siste to årene har vi derfor hatt et ønske om å komme i kontakt med miljøer som har denne type kompetanse og ambisjoner, sier hun. 

På Oslo-shopping:

Konsernsjef i Media Bergen har vært på ny shoppingtur i Oslo.

- Glade for å ha fått til en avtale

Det siste årene har den norske reklame- og kommunikasjonsbransjen vært preget av en rekke oppkjøp og fusjoner der blant SMFB og Creuna har fått nye eiere samtidig som Futatsu og Ernö slo seg sammen. Tollefsrød sier at da de kom i kontakt med Media Bergen, opplevde de dem som en «drømmepartner». 

- De har 250 ansatte, sitter på mye kompetanse og kunnskap, og de har gode tekniske miljøer som jobber med de samme utfordringene som vi har. Vi er veldig glade for å ha fått til en avtale med dem.

Blant Ludens' største kunder er blant annet Stendi, Interflora, Mitt valg og Landbruks- og matdepartementet. Ifølge Finansavisen har byrået en prognose på 26 millioner kroner for 2020, en nedgang på 3,6 millioner kroner sammenlignet med 2019.  

- Hvor mye større har dere planer om å bli, nå som dere er en del av Media Bergen? 

- Vi har brukt bortimot 20 millioner kroner på egenutvikling av software, og vi ser at kundene våre responderer veldig godt på disse løsningene. Det gir oss en voldsom ambisjon i forhold til å vokse med nye kunder. Det å komme inn i et større miljø som sitter på en del kunder er positivt for oss. Det at vi har norskutviklede løsninger som er tilpasset norske og nordiske forhold, gjør at mange aktører som i dag bruker internasjonale løsninger – som er for store for dem – vil kunne se fordeler med å jobbe sammen med oss, avslutter Tollefsrød. 

Media Bergen er et av landets største kommunikasjonskonsern og har foruten Foll, Apriil og nå Ludens, også byråer som Per Høj, Respons Analyse, Labs og Effector i porteføljen. Selskapet ligger an til en omsetning på i overkant av 300 millioner kroner i 2020, kraftig ned fra 2019-omsetningen på snaue 350 millioner kroner.

Reklamebyrå jobbet med exit-løsning i flere år: - Media Bergen er en drømmepartner