Gjensidige om sponsor-kuppet: - Vi får flere muligheter til å benytte Warholm

Sponsor Insight mener grepet Gjensidige gjør er klokt av særlig én grunn.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Gjensidige er en av landets store sponsorer innenfor idrett med avtaler med en rekke ulike forbund. To av de største avtalene er knyttet opp til håndball og friidrett og sponsorsjefen i Gjensidige, Stian Grøstad, sier den nye avtalen med Warholm er en forlengelse av sponsoratet forsikringsselskapet allerede har med friidretten.

- Vi er tungt inne i friidrettsforbundet allerede, og pengene vi bidrar med går til både bredde og topp, og når vi nå bestemmer oss for å investere mer penger i et forbilde som Karsten Warholm er det for å forsterke den satsingen vi allerede har på friidretten, sier Grøstad til Kampanje. 

Les også: Derfor sponser Gjensidige våre største OL-håp

Gjensidige ønsker ikke å kommentere verdien på avtalen med Warholm som er den første enkeltsigneringen Gjensidige gjør med en enkeltutøver.

- Hva kan dere bruke samarbeidet med Karsten Warholm til?

- En slik avtale fører til at vi får flere muligheter til å benytte Warholm både internt og eksternt og vil gi oss større fleksibilitet gjennom hele året.

- Kommer det en reklamefilm fra Gjensidige med Warholm i hovedrollene i 2020? 

- Jeg ønsker ikke å si så mye om det. Vi har klare planer om hvordan vi skal ta ut dette samarbeidet, men det jeg kan si er at denne avtalen er like viktig internt som eksternt og jeg har allerede mottatt mange positive tilbakemeldinger fra kollegaer i Gjensidige, sier Grøstad. 

Les også: Gjensidige kupper folkefavoritten Karsten Warholm i ny sponsoravtale

Sponsorsjef:

Stian Grøstad er sponsorsjef i Gjensidige.

- Pågangen har økt mye det siste året

Warholms manager Kristine G. Haddal ønsket tidligere i dag ikke å opplyse om verdien på Gjensidige-avtalen, men sier friidrettsstjernen har flere personlige samarbeidsavtaler med Elkjøp, JobZone, Tine, Extra, Hyundai, Jets Vacuum, Polarbad og nå altså Gjensidige. I tillegg har Warholm en utstyrsavtale med Puma.

Tidligere har kjennere av det norske sponsormarkedet anslått Warholm sponsorverdi til rundt ti millioner kroner uten at dette er blitt bekreftet fra Warholm-leiren, men dette var før Warholm ble verdensmester i fjor høst på 400 meter hekk.  

- Som følge av de gode resultatene som Karsten Warholm har hatt i 2019 og tidligere år, så har vi merket en økende interesse for samarbeidet med han. Det er ingen tvil om at pågangen har økt mye det siste året, og det har ikke minst sammenheng med det han har levert på friidrettsbanen,

Warholm-manageren sier sponsorinntektene til Warholm har økt den siste tiden.

- Sponsorinntektene har naturlig nok økt i takt med prestasjonene. Det har blitt stadig mer eksponering og det kommer forespørsler både fra innland og utland. Jeg ønsker ikke å snakke om størrelsen på inntekter, verken sponsorinntekter eller andre inntekter. Det er en sak mellom oss og samarbeidspartnerne. Jeg ber om forståelse for det, sier Haddal til Kampanje.

Bislett-general Steinar Hoen kunne til NTB etter det siste VM-gullet fortelle NTB at han trodde markedsverdien til Warholm hadde skutt i været.

– Markedsverdien har selvsagt skutt i været gjennom sommeren, og han er blitt ett av de mest attraktive navnene i sirkuset. Hans startpenger kommer til å skyte i været. Det er det ingen tvil om. Jeg tror helt sikkert på en dobling fra det han har hatt før, men det kan også være en tredobling, sa Hoen til NTB den gangen.

Sponsorgull:

Karsten Warholm tar gull både på friidrettsbanen og i sponsormarked. Men så langt er det blant andre Coop og Puma som har dominert på brystkassen til den norske løpestjernen. Foto: Scanpix.

- En av de virkelige attraktive utøverne

I Sponsor Insight, som måler interessen til utøvere og idretter, sier daglig leder og partner Vegard Arntsen, at interessen for norske friidrett øker blant nordmenn.

- Friidretttsinteressen har økt de siste årene mye på grunn av Warholm og Ingebrigtsen-brødrene. Det er en av de mest populære idrettene i Norge i dag, sier Arntsen.

Men selv om friidrett fortsatt må se seg slått av idretter som langrenn, skiskyting og fotball klatrer Warholm på listen over de mest populære utøverne. Aksel Lund Svindal ligger fortsatt på topp om en ser hele 2019 under etter ett foran de to Johannes’ene,  Thingnes Bø og Høsflot Klæbo, og Therese Johaug.

- Ja, selv om han ikke er aktiv lenger ligger Aksel Lund Svindal fortsatt på topp, men etter Svindal er det tett i toppen og Warholm ligger på det som nesten er en delt andreplass, sier han.

Han sier populariteten til Warholm har økt gjennom 2019 etter det store gjennombruddet i 2018.

- Han er en av de virkelige attraktive utøverne, sier Arntsen.

- Er dette et klokt valg av Gjensidige?

- Ja, det vil jeg si. De er ikke den dominerende sponsorene til friidretten (det er Coop Xtra som har hovedsponsoratet, red. anm.)  og da må du alltid kjempe litt om oppmerksomheten. Men med denne avtalen vil de få den nødvendige oppmerksomheten rundt avtalen med friidretten pluss at de få ta del i en svært populær profil, sier Arntsen.

- Hva tror du verdien på avtalen er?  

- Det er vanskelig å anslå, men han er helt klart en av de mest attraktive utøverne våre og av våre aktive utøvere er han så godt som på en delt førsteplass sammen med skistjernene våre, sier Arntsen.

Warholm: - Glad for å ha Gjensidige på laget

Det er med andre ord en populær utøver Gjensidige nå sikrer seg. Warholm ble kåret til «Årets forbilde» i 2018 under «Idrettsgallaen», «Årets mannlige friidrettsutøver» for 2019 i Det europeiske friidrettsforbundet, han ble verdensmester på 400 meter hekk i Doha i fjor høst og rett før jul ble han kåret til årets mannlige friidrettsutøver i verden (Track & Field).  I tillegg ble Warholm også trukket frem av landets sportsjournalister som en favoritt.

Les også: Karsten Warholm topper ny kåring – er journalistenes favoritt

Avtalen mellom Warholm og Gjensidige strekker seg over tre år og verdensmesteren selv uttalte tidligere i dag dette om samarbeidet:

- Jeg er veldig glad for å ha Gjensidige med på laget. Vi har hatt en god prosess og blitt godt kjent med hverandre. Vi fant fort ut at vi står for mye av det samme, og det ser jeg på som viktig for å få til et godt og langsiktig samarbeid. Jeg tror vi med dette samarbeidet kan være med på å spille hverandre enda bedre. Dette blir bra, sier Warholm.

Gjensidige om sponsor-kuppet: - Vi får flere muligheter til å benytte Warholm