Som Kampanje kunne melde fredag, har det vært stor etterspørsel fra annonsørene etter TV 2s sponsorplakater under  OL-sendingene fra Rio og de som til slutt stakk av med plakatene var Tine, Orkla, Renault, Telenor og Gjensidige 

Les også: Reklamejippo på TV 2 under Rio-OL

Gjensidige Forsikring ser på sommer- OL i Rio på TV 2 som en god mulighet til å markedsføre seg og deres sponsoravtale med håndballjentene selv om åpningsmatchen mot Brasil endte med tap for jentene i en svært målrik kamp. Men allerede i dag er jentene klare for revansje mot Spania. 

Mye av sponsorjobben er imidlertid gjort i forkant, mener konserndirektør for merkevare, kommunikasjon og marked i Gjensidige, Cecilie Ditlev-Simonsen.

- Før OL sponset vi serien «Håndballeventyret» på TV 2, som handlet om håndballjentenes oppkjøring til Rio. Det har gitt veldig god synlighet og verdifull profilering for Gjensidige. Vi har også rettighetene til å vise ytterligere episoder av serien i våre egne kanaler, etter OL, forteller Ditlev-Simonsen til Kampanje.

Gjennom seks episoder i løpet av våren har tv-seerne kunnet følge håndballjentenes forberedelser til OL, og få et innblikk i hverdagen til landslaget på hovedkanalen til TV 2.

- Vi har over lengre tid jobbet for å få en tv-kanal til å se verdien av at det norske folk skal få muligheten til å bli bedre kjent med håndballjentene. Vi fikk etter hvert med oss TV 2 og produksjonsselskapet Globus Media til å lage serien som følger håndballjentene i ett år. Det viktigste for vår del var å synliggjøre de mest sentrale elementene i vårt sponsorat med håndballjentene, det gode samarbeidet med landslaget og de positive ringvirkningene dette har for norsk håndball, noe vi syntes vi lyktes godt med, sier Gjensidiges sponsorsjef Stian Grøstad.

Sponset håndball i 25 år
Serien har fått frem et viktig punkt for Gjensidige, nemlig skadeforebygging.

- Både Gjensidige og landslaget i håndball er opptatt av å forebygge skader. Derfor var det veldig viktig for oss at tematikken rundt skadeforebygging også fikk en sentral plass i programmet. Dette er en fin måte å jobbe med content marketing på, sier Grøstad.

Gjensidige har vært hovedsponsor for håndballjentene i 25 år, har nylig forlenget avtalen med fire nye år og har i tillegg også begynt å sponse herrelandslaget.

- Håndballjentene er kanskje det mest folkekjære sponsorobjektet i Norge.  OL er viktig for oss, da vi er en stor sponsor av norsk idrett generelt, og håndball spesielt. På den annen side er vi opptatt av en bred aktivitet og tilstedeværelse gjennom hele året. Vi setter av mye ressurser på diverse breddeprosjekter, som skal komme grasrota til gode, sier Grøstad.

Satser på logoeksponering under EM
En av markedsaktivitetene Gjensidige skal gjennomføre under OL, er en konkurranse de håper vil skape engasjement blant håndballpublikummet.

- I forbindelse med OL har vi valgt å kjøre en nett- og mobilkampanje på VG og TV 2, der det norske folk kan vinne signerte OL-drakter fra håndballjentene. Målet vårt er å generere økt trafikk inn til våre nettsider, sier Grøstad.

Han understreker at sponsorjobbing er noe som må skje kontinuerlig for å kunne hente ut full effekt.

- Generelt er vi opptatt av en bred satsing inn mot håndball-sponsoratet hele året, ikke bare under enkeltarrangementer som OL. Kun noen måneder etter OL, i desember, skal Håndballjentene spille EM i Sverige. Der har vi store planer for en bred og god aktivering av sponsoratet. Vi jobber beinhardt hver dag for å skape positive assosiasjoner rundt merkevaren vår, samt bygge kjennskap til vårt langvarige og gode samarbeid med håndballjentene, sier Grøstad.