Anorak-partner og byråveteran slutter etter åtte år: - Noe jeg har tenkt på en god stund

Men Rune Roalsvig har ingen planer om å kvitte seg med NoA-aksjene.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Konsulent og partner har Rune Roalsvig hatt sin siste dag i The North Alliance-byrået Anorak. Det bekrefter Roalsvig selv overfor Kampanje.

- Det er en tid for alt. Det har gått åtte og et halvt år siden jeg hadde en første samtale med Thomas Høgebøl om å gå inn i NoA. Jeg er takknemlig for åtte år i Anorak. Nå er det tid for å reise videre, sier han.

Rune Roalsvig er tidligere grunnlegger av magasinet Natt & Dag. Han startet sin karriere i byråbransjen i New Deal DDB i 1994. I 2002 var han med på etableringen av Kitchen, der han ble værende i 12 år, før han i 2014 ble lokket over til NoA. Nå lukker han også dette kapittelet.

- Hva skjer med eierandelen din i NoA?

- Jeg kommer til å fortsette som aksjonær i NoA og heier selvfølgelig på dem for alt det er verdt. Jeg har ingen planer om å selge meg ut.

- Har du fortsatt troen på oppsettet til NoA?

- Ja, veldig. Det har vært en formidabel vekst over tid og jeg opplever at NoA er offensive og inne i et spennende løp og leverer bra tall gjennomgående i alle tre land.

Les også: Deler opp toppjobben i Anorak – her er de nye reklamesjefene

- Har noen konkrete planer

Roalsvig har jobbet med kunder som Dagens Næringsliv, Danske Bank, SAS, Getaround og Flytoget. Det kommer han til å savne, forteller han.

- Jeg synes det er morsomt å jobbe med kunder og flinke kollegaer. Når du er i et byrå, om det er 100 eller 20 mennesker der, så er det arbeidsgruppen på fem-seks-sju personer som er drivkraften. Det å gjøre fine ting sammen med den litt mindre gruppen.

Han trekker blant annet frem et over 15 år langt samarbeid med Fretex og arbeidet med Det Kongelige Slott og stiftelsen Queen Sonja Print Award som spesielt meningsfullt.

- Mange års samarbeid med Øyafestivalen er også noe man har gledet seg til hvert år, sier han.

Ifølge Rune Roalsvig er det ikke utenkelig at han vil jobbe på NoA-relaterte prosjekter fremover, men han vil ikke si noe mer om hva fremtiden bringer.

- Jeg har noen konkrete planer, sier han.

Klar for en siste fest

Tanken om å slutte i Anorak skal ha modnet over tid.

- Det er noe jeg har tenkt på en god stund og noe vi har hatt dialog om over en tid, og så passet det ganske bra nå.

- Har du tatt en sluttpakke?

- Vi har blitt enige om hvordan min utgang skal være, men jeg vil ikke kalle det en sluttpakke. Det er en avtale som handler om hvor lenge jeg skal være i jobben og at jeg ikke skal jobbe for konkurrerende bedrifter i en periode.

Nå gleder Rune Roalsvig seg til en siste fest med sine kollegaer i Anorak på Gullblyanten 10. mars.

Les også: Byråkjempe nærmer seg to milliarder i omsetning – for første gang større enn Try i Norge

- Har vært veldig viktig for Anorak

Kine Werenskiold tok over jobben som byråleder i Anorak etter at Torgeir Vierdal sluttet i fjor sommer. Hun takker Rune Roalsvig for innsatsen.

- Rune har vært veldig viktig for både Anorak og NoA sin reise, og ikke minst viktig i Anorak som en god og kjær kollega, skriver hun i en e-post til Kampanje.

- Vi gleder oss til å følge med på Runes videre reise og heier på han hele veien, legger hun til.

- Har flere ansatte i Anorak benyttet seg av slike sluttpakker eller avtaler?

- Det er utfordrende og fremfor alt uforutsigbare tider, noe vi også merker i Anorak. Når det er sagt, så hadde vi et høyt oppdragsnivå på tampen av 2022 og ved inngangen til 2023, og har kanskje en mindre utsatt kundeportefølje enn andre bransjekolleger, så vi har ikke sett behov for en generell nedbemanning. Men vi følger selvfølgelig utviklingen tett, som alle gjør i 2023.

Anorak-partner og byråveteran slutter etter åtte år: - Noe jeg har tenkt på en god stund