Torgeir Vierdal slutter i Anorak - har takket nei til ny jobb i NoA

- Noen ganger kan det være nyttig for selskaper å gjennomføre endringer i ledelsen, sier Vierdal.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Torgeir Veirdal slutter i byrået han har ledet de siste elleve årene. Han blir heller ikke med videre i byrånettverket The North Alliance (NoA), som kjøpte Anorak i 2014.

- Jeg er uendelig stolt over det vi har skapt sammen og er sikker på at dette kommer til å fortsette. Samtidig har jeg funnet ut at tiden akkurat nå var god for å stoppe opp og vurdere veien videre, sier Vierdal i en pressemelding.

Overfor Kampanje forteller Torgeir Vierdal at avgjørelsen kommer som en konsekvens av en dialog han har hatt med gründer of styreleder i NoA, Thomas Høgebøl.

- Han ønsket å ha meg med videre i NoA i en andre roller, men justere ledelsen i Anorak. Siden det er Anorak som ligger mitt hjerte nærmest, tar jeg steget helt ut. I de fleste andre selskapene har vi sett endringer i løpet av de første fire årene. Slik sett er åtte og et halvt år år veldig lang tid for Anoraks del, sier Vierdal til Kampanje.

- Hvorfor er det behov for en ny ledelse i Anorak nå?

- Noen ganger kan det være nyttig å endre ledelsen i et selskap for å slippe til nye perspektiver og skape nytt momentum. Nå vil noen av hjertesakene mine byttes ut og andre kvaliteter vil komme til. Det gjør selskaper mer dynamiske for den transformasjonen som kreves. 

- Har bygget et av Norges råeste kreative miljøer

Anorak ble grunnlagt av Jens Petter Aarhus, Anders Gudmunstuen og Jens Jørgen Krogsveen. Torgeir Vierdal kom inn i byrået i 2011, tre år før NoA kom inn på eiersiden. 

- Torgeir ble med i Anorak da selskapet satt i hjørnet hos et mediebyrå og bare var firepersoner. Jeg ble veldig glad da Anorak ble med i NoA i 2014. Det ble definerende for hva NoA skulle bli. Sammen med Torgeir og hans team har vi bygget et av Norges råeste kreative miljøer, sier gründer og styreleder i NoA, Thomas Høgebøl.

Reklamebyrået hadde en byråinntekt på 59,4 millioner kroner i 2020. Ifølge Høgebøl har denne vokst ytterligere i årene etter.

- Anorak har siden de ble en del av NoA vokst fra 15 til 70 millioner i byråinntekt og Vierdal har samtidig tatt ansvaret for å lansere Bold i Norge frem til de ble løftet ut som eget selskap i 2018. Det er imponerende i en bransje som i perioden har hatt en flat utvikling, sier Høgebøl.

- Sammen med de ansatte i Anorak har jeg hatt gleden av å lage engasjerende kommunikasjon som har skapt resultater for oppdragsgiverne våre i elleve år. Sammen har vi bygget et ledende fagmiljø som har plassert Anorak i sentrum av norsk reklame og kommunikasjon. Jeg er så stolt av den gjengen, sier Vierdal.

Kine Werenskiold konstitueres som ny daglig leder i Anorak, og med støtte fra Janne Espevalen, Silje Tobiassen og Jens-Petter Aarhus utgjør de den nye administrasjonen inntil videre i Anorak ifølge pressemeldingen.

- Kjempejobb:

-Torgeir har gjort en kjempejobb for både Anorak og NoA, og det var også derfor vi ønsket å ha med videre på NoA-reisen, sier NoA-topp Thomas Høgebøl.

- Har fortsatt et enormt potensial

Thomas Høgebøl understreker at det ikke er noen dramatikk rundt dette lederskiftet og heller ingen én spesiell årsak til at han vil gjøre endringer i ledelsen i Anorak.

- Det handler snarere om å fornye oss å sikre at vi er i konstant positiv endring og utvikling, sier han til Kampanje.

- Hvilke kvaliteter ser du etter i en ny leder for Anorak?

- En leder som kan bringe inn nye perspektiver og bidra til at vi tar Anorak til nye høyder. Anorak har kommet svært langt i løpet av disse årene, men har fortsatt et enormt potensial fremover. 

- Hvor raskt regner du med å ha en ny leder på plass?

- Vi håper og tror at vi kan presentere ny leder for Anorak i løpet av kort tid, og jeg er overbevist om at det blir en løsning som blir verdsatt av både ansatte og kunder.

Beholder aksjene i NoA

Torgeir Vierdal slutter i Anorak uten en ny jobb å gå til.

- Jeg har hatt elleve fantastiske år i Anorak, men jeg er bare halvveis i arbeidslivet. Det er plass til flere reiser. Nå skal jeg bruke tid på å finne ut hvor jeg dra videre, og med hvem, sier Vierdal.

- Hva skjer med aksjene dine i NoA?

- Jeg fortsetter som aksjonær i selskapet, og har klokkertro på at både Anorak og NoA vil fortsette den sterke utviklingen, både kreativt, strategisk og kommersielt. Faget vårt har aldri vært viktigere. 

Torgeir Vierdal slutter i Anorak - har takket nei til ny jobb i NoA