Rune Roalsvig slutter i Kitchen Reklamebyrå etter nesten 15 år i kompaniskap med sine to partnere, Haakon Dahl og Bjørn Polmar. Roalsvig slutter til fordel for jobb og partnerskap i den nye nordiske byråfamilien til Thomas Høgebøl, North Alliance, og hans norske nyervervelse, Anorak.

Les også: - North Alliance mer interessant enn Nice

- Jeg mener North Alliance tenker godt om markedsutviklingen, sier konsulent Rune Roalsvig.

Forlater «blodsbrødre»
Roalsvig forlater dermed byrået han var med å starte opp på begynnelsen av 2000-tallet sammen med sine to partnere og Bendik Romstad og Anne Gravingen. Nå tar samarbeidet mellom reklamekollegaene brått slutt.

- Hvordan blir det å slutte i Kitchen etter alle disse årene?

- Det har vært noen fantastiske bra år i Kitchen. Det har vært mitt hjem og de to andre «founding partners» har vært mine blodsbrødre, sier Roalsvig.

- Og hvordan blir det å bryte opp med Haakon Dahl og Bjørn Polmar?

- Å skulle forlate Kitchen og gode venner og superflinke folk som jeg har feiret seire med og grått over nederlagene sammen med, det er det tøffeste jeg har gjort i jobbsammenheng, sier Roalsvig.  

Taus Kitchen-sjef
Byråleder Haakon Dahl i Kitchen mister dermed en av sin aller mest betrodde menn. Roalsvig har i Kitchen vært ansvarlig for flere av selskapets største kunder som Sparebank1 og Norwegian.

Kitchen-sjefen, Haakon Dahl, er svært ordknapp om bruddet.

- Jeg ønsker ikke å kommentere dette, sier byråleder i Kitchen Haakon Dahl til Kampanje.

Nye partnere: Ørnulf Johnsen forlot Kitchen tidligere i høst for å starte opp i Anorak og North Alliance. Nå følger Kitchen-rådgiver Rune Roalsvig etter. I midten North Alliance-sjef Thomas Høgebøl og byråleder i Anorak, Torgeir Vierdal.

- Blir et brohode
I North Alliance er Roalsvig tiltenkt en rolle i byrået Anorak som det nordiske nettverket til Høgebøl og investeringsselskapet Capman kjøpte i sommer.

Les også: Kjøper Anorak

Byråleder i Anorak Torgeir Vierdal er svært fornøyd med at Roalsvig nå kommer med på laget.

- Roalsvig har en imponerende track record, både som strateg, prosjektutvikler og relasjonsbygger. Han har arbeidet både i Norge og internasjonalt, innenfor de fleste bransjer. For oss i Anorak, og for North Alliance, blir han et brohode mot nye kunder og markeder, og en viktig partner for kundene våre på vei inn et stadig mer utfordrende kommunikasjonsmarked.  Kort oppsummert er han en av de aller dyktigste kommunikasjonsrådgiverne som finnes her til lands, sier Vierdal.

Girer opp
Med ansettelsen av Roalsvig har Anorak og North Alliance dermed skrudd opp farten ytterligere. For ikke lenge siden ble det klart at Ørnulf Johnsen forsvant samme veien, fra nettopp til Kitchen til Anorak, og nylig ble det også ansatt ett nytt team i Pål Høyer-Andreassen og Magnus H. Hansen som kom fra SMFB.

Hvilke kunder disse fire skal jobbe med ønsker ikke Vierdal å være konkret på, men  Anorak-sjefen understreker at bemanningsøkningen hadde kommet uansett om Anorak hadde blitt med i North Alliance eller ikke.

- Løftet på medarbeidersiden gjenspeiler bare det faktum at vi er et byrå i sterk vekst.  Veksten er fortsatt organisk og ikke fundet av North Alliance, sier han.

 - Hvilke kunder skal Roalsvig og Johnsen konkret jobbe med?

- Vi har fått mange henvendelser, flere kunder har kommet til de siste månedene og det er fantastisk å se hvilken mottagelse vi og North Alliance har fått hos ulike oppdragsgivere. At vi nå har knyttet til oss kompetanse på høyeste nivå innen telekom-, reise- og FMCG-segmentene gjør oss enda mer konkurransedyktige, sier Vierdal. 

Anorak-sjefen sier videre at «alle de nyansatte allerede er i full sving på flere større oppdrag på lokalt og nordisk nivå».

Over 500 mill. i omsetning
Alle de fire nyankomne går inn inn som partnere i den nye, nordiske reklamealliansen.

- Gjennom ansettelsen av Roalsvig og den nylige ansettelsen av Ørnulf Johnsen så har Anorak staket ut kursen og samtidig tatt steget opp til å kunne håndtere kunder av større format innenfor de fleste bransjer. Det er hyggelig å konstatere at flinke folk har tro på det vi driver med i North Alliance og vi kommer til å fortsette med å finne de beste personene som kan bidra til å styrke Anorak og North Alliance i alle ledd, sier Thomas Høgebøl, administrerende direktør i North Alliance.

Etter kjøpet av Anorak omsetter NOA-byråene i dag for rundt 500 millioner kroner til sammen fordelt på byråene Åkestam.Holst, Bold, Knock, Promenad og Great Works fra Sverige, &Co fra Danmark samt Making Waves fra Norge.

Thomas Høgebøl har tidligere sagt at han tror byrået kommer til å vokse betydelig fremover.