Norske Kry står for koronatesting under HBO-drama: - Forventer at behovet kommer til å bli med videre

- Bistand til TV- og filmproduksjon har gått fra null til relativt omfattende på kort tid, sier Andreas Opshaug Bakke i Kry.

Publisert / Oppdater

Jacob Andersen

Selskapet Kry, mest kjent for sin digitale helsetjeneste som tilbyr psykolog- og legekonsultasjoner over video, har ansvaret for testopplegg på HBO-produksjonen Beforeigners.

Innspillingen av den norske science fiction-serien pågår nå etter at HBO ga grønt lys for en andre sesong i fjor høst.

Les også: HBO bekrefter mer Beforeigners: - Vi er veldig glade for å få fortsette å lage serien

Kommersiel sjef i Kry, Andreas Opshaug Bakke, sier grundig smittevern og god testkapasitet kan utgjøre forskjellen på om prosjektene lar seg gjennomføre eller ikke.

- En dramaproduksjon i denne skalaen er avhengig av fremdrift i tråd med planen, for å unngå utfordringer med kostnadsoverskridelser og utsettelser som for eksempel gjør at sentrale aktører foran og bak kamera blir utilgjengelige før prosjektene ferdigstilles, sier Bakke til Kampanje.

- Den samme problematikken er aktuell for eventbransjen, reklamebyråer og all tv-produksjon som skjer i det tidsrommet vi er inne i nå, fortsetter Bakke.

Les også: Trosser reiseråd fra UD - reiser til Mexico for å spille inn «Paradise Hotel»

Bistand til TV- og filmproduksjon har gått fra null til relativt omfattende på kort tid. Andreas Opshaug Bakke, kommersiell leder Kry

- En relativt stor andel av virksomheten

På spørsmål om å bistå med smittevern er en blaff eller noe Kry kommer til å satse på svarer Bakke at selskapet normalt gir digital helsehjelp, men at koronasituasjonen har ført til at mer av arbeidet deres blir fysisk, særlig med tanke på testing.

- Vi forventer at verden, og vår virksomhet, går mer i retning av det normale etter hvert, men behov for godt smittevern og oppmerksomhet rundt varianter av Covid-19-viruset kan vi forvente blir med oss enda en god stund til, sier Bakke.

- Er dette noe dere vil fortsette å tilby i årene som kommer?

- Vi forventer at behovet kommer til å bli med videre, også etter at hele den voksne befolkningen er vaksinert mot de virusvariantene vi kjenner i dag. Vi er satt opp på en måte som gjør at vi kan tilpasse tjenestespekteret vårt raskt, i tråd med kundenes behov. Det har gjort at vi har kunnet skreddersy leveranser til alt fra byggebransjen til produksjonsselskaper innen film og TV.

- Hvor stor omsetning har dere på denne delen av virksomheten?

- Denne typen rådgivning og testing med bransjespesifikk tilnærming utgjør nå for oss en relativt stor andel av virksomheten. Bistand til TV- og filmproduksjon har gått fra null til relativt omfattende på kort tid, selvsagt med oppdraget for Beforeigners som en viktig driver, sier Bakke.

På set:

Sykepleier Kristin Smedås og testmedarbeider Natalie Emanuelson tester crewet på HBO-produksjonen Beforeigners. Foto: Kry

- En standard andre strekker seg etter

- Er det strengere å jobbe med en HBO-produksjon hvor det sitter amerikanere på toppen?

- Det vi ser i møte med Beforeigners og produksjonsbransjen, er at det er enormt med mennesker og logistikk involvert. Men i samråd med produksjonsselskapet Rubicon har vi funnet gode løsninger for smittevernet som hensyntar all logistikken og uforutsigbarheten, sier Bakke.

- Vi har i dialogen med andre aktører i TV-bransjen fanget opp at HBOs grundige tilnærming til smittevern er en standard andre strekker seg etter, og det er også vår opplevelse etter samarbeidet med HBO og Rubicon for Beforeigners, fortsetter han.

Les også: Sponser Beforeigners med 22 millioner

Kommer:

Skuespiller Paul Kaye, kanskje best kjent som karakteren Thoros of Myr i serien Game of Thrones, medvirker i den kommende sesongen av Beforeigners. Foto: HBO Nordic

Norske Kry står for koronatesting under HBO-drama: - Forventer at behovet kommer til å bli med videre