Det er nå klart hvilke prosjekter Norsk filminstitutt (NFI) tilbyr tilskudd gjennom insentivordningen. NFI hadde mottat ti søknader innen søknadsfristen 26. november i fjor. Da skrev Kampanje om Marvel-, HBO- og Netflix-produksjoner som kjempet om norske insentivmidler.

Nå kan NFI røpe at de totalt tilbyr 103,3 millioner kroner i insentivtilskudd til to internasjonale spillefilmer, én norsk spillefilm og tre dramaserier. Disse seks prosjektene har fått tilbud fra NFI:

  • Libra. Spillefilm tilbudt 49.625.000 kroner.
  • Blue Bayou. Spillefim tilbudt 2.975.000 kroner.
  • Beforeigners 2. Dramaserie tilbudt 22.300.000 kroner
  • Ragnarok 2. Dramserie tilbudt 7.800.000 kroner.
  • Battle 2. Spillefilm tilbudt 4.750.000 kroner.
  • Rigor Mortis. Spillefilm tilbudt 15.850.000 kroner.


HBO takknemlig for troen på prosjektet
Det har vært knyttet stor spenning til hvorvidt det blir en andre sesong av HBO-serien Beforeigners. Dramaserien, som er produsert av Rubicon TV og distribuert av HBO, satte ifølge HBO selv strømmerekord på HBO Nordic i Norge. 

- Vi er veldig fornøyde med suksessen til den første sesongen av Beforeigners, og sammen med Rubicon er vi takknemlige for troen på prosjektet og insentivstøtten gitt av NFI. Vi ser frem til å starte forberedelsene til en andre sesong, sier Tom Nielsen, Senior Vice President PR, HBO Europe, til Kampanje.

Les også: Beforeigners-skaper vil lage minst tre sesonger

- All grunn til å være stolt
Avdelingsdirektør Stine Helgeland i NFI, er godt fornøyd med at Norge er et attraktivt filmland.

- Vi er veldig glade for at to nye, internasjonale storfilmer kan bli spilt inn i Norge ved hjelp av insentivmidler, og at en norskprodusert spilefilm med Netflixdistribusjon har fått innpass i ordningen, sier Helgeland.

- Det er også gledelig å se at de norske prosjektene som får tilbud om insentivtilskudd har solid internasjonal finansiering og internasjonal distribusjon gjennom Netflix og HBO, noe som bekrefter at norske produksjoner er attraktive på det internasjonale markedet. Dette er det all grunn til å være stolt av, fortsetter avdelingsdirektøren.