Det blir en ny sesong av «Beforeigners». Det bekrefter HBO Nordic til Kampanje torsdag morgen. «Beforeigners» er HBO Nordics første norske originalserie og satte strømmerekord da den ble lansert i august 2019. I oktober måned begynner opptaket av sesong to.

- Vi er selvfølgelig veldig glade for å få fortsette å lage «Beforeigners», det har jo vært et slags drømmeprosjekt for oss. Det har vært veldig gøy å se mottagelsen både i Norge og i resten av Europa og i USA. Det å se den har funnet et publikum så mange steder gjør det enda mer inspirerende å gå i gang, sier serieskaper Anne Bjørnstad til Kampanje.

Bjørnstad har skapt og skrevet «Beforeigners» sammen med Eilif Skodvin. Serien er produsert av Rubcion og regissert av Jens Lien. I den første sesongen spilte Nicolai Cleve Broch og Krista Kosonen hovedrollene som politikollegene Lars og Alfhildr.

- Sesong to er skapt og skrevet av Eilif Skodvin og meg selv, og skal regisseres av Jens Lien. Vi er kjempeglade for å fortsette samarbeidet med han. «On screen», må jeg være litt hemmelighetsfull fortsatt så der kan jeg ikke si noen ting, sier Bjørnstad.

- Hva kan vi forvente av sesong to?

- Vi fortsetter handlingen fra sesong en hvor Lars og Alfhildr bringes sammen til en ny drapssak. Det blir handling i flere land og i flere tider, forteller serieskaperen.

- Og vi gleder oss veldig til å gå ut med cast senere, legger hun til.

Tidligere i år fikk HBO Nordic tilbud om 22,3 millioner kroner i tilskudd til andre sesong av Norsk Filminstitutt (NFI).

Les mer: Sponser Beforeigners med 22 millioner: - Ser frem til å starte forberedelsene til en ny sesong