Ny TV 2-topp slutter og får med seg sluttpakke ut døren: - Ønsket nye utfordringer

TV-kanalen mister en av sine teknologisjefer som tar med seg en sluttpakke på vei ut døren. Erstatteren er allerede på plass.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

For snart tre uker siden ble det klart at TV 2 må gjøre kraftige nedskjæringer i sitt forsøk på å spare 400 millionerk kroner. Totalt skal kanalen slanke staben med rundt 120 årsverk, ned fra dagens bemanning på rundt 950 mennesker. Flere av disse årsverkene var allerede redusert da nyheten sprakk, blant annet ved at ledige stillinger ikke var blitt besatt, enkelte hadde allerede sluttet, og i tillegg gikk det ut tilbud om gavepensjon til medarbeidere over 60 år.  

Det ble likevel klart at mellom 45 og 50 av dagens TV 2-ansatte ble overtallige og får tilbud om sluttpakke. En rekke TV 2-profiler har alllerede takket ja til tilbudet sluttpakke som gikk ut i november. Dette innebærer blant annet Øyvind Mund og Linn Wiik. I forrige uke ble det også klart at leder for innholdsstrategi, Jarle Nakken, hadde gjort en sluttavtale med TV 2. Nå forsvinner også en annen leder ut av mediehuset.

Direktør for Mediateknologi og infrastruktur i TV 2, Ådne Høiland, gir seg i kanalen ved nyttår og får med seg en sluttpakke på vei ut av TV 2s lokaler i Bergen.

- Det er en vurdering jeg har gjort over tid. Jeg ville prøve noe annet. Jeg har hatt god dialog med TV 2 den siste tiden, og besluttet at jeg ønsket nye utfordringer utenfor TV 2, sier Høiland.

- Hva er de nye utfordringene? 

- Jeg har noen planer nå, men jeg må vente med å si hva det er til dette er offisielt.

Les også: Dramatiske nedskjæringer i TV 2 - kutter 120 årsverk

Jeg forstår og respekterer valget, selv om det så klart er leit å miste gode folk. Christian Birkeland, digitaldirektør i TV 2

- Kommer til å savne TV 2

I TV 2 har Ådne Høiland hatt ansvaret for medieteknologi, infrastruktur og drift. Han har vært overhodet på all teknologien TV 2 driver på, fra studio til distribusjon, som støtter oppunder TV 2 sin drift og består av flere avdelinger.

- Vi har hatt en god dialog de siste ukene og TV 2 får inn en løsning som jeg er veldig glad for og som jeg tror blir veldig bra, forteller Høiland.

Erstatteren er allede på plass og det blir Hege Marie Kallestad som går inn i en konstituert rolle.

- Hege Marie Kallestad har vært leder for publisering og utspilling og har lang fartstid i TV 2. Jeg har jobbet mye med henne, og hun går inn i rollen min umiddelbart og vil ha denne midlertidig fremover, sier han. 

Høiland selv har vært i TV 2 siden mars 2020, men begynte å jobbe i konsernet i 2016. Han kom da til TV 2 fra datterselskapet Vimond, men var det i mange år i Schibsted-systemet. Han forteller at det blir rart å forlate mediehuset etter åtte år totalt.

- Det var en rar uke forrige uke da det ble informert om at jeg slutter. Det er blandede følelser og jeg komme til å savne TV 2 og gode kollegaer. Jeg har hatt det bra i TV 2, sier Høiland. 

Tar over:

Hege Marie Kallestad går inn midlertidig i stillingen som ny teknologidirektør i TV 2. Hun har jobbet i kanalen siden 1999. Her Kallestad i fobindelse med at hun vant prisen Årets nettverksbygger på Media City i Bergen. Foto: Media City.

- Forstår og respekterer valget

Digitaldirektør i TV 2, Christian Birkeland, har vært Høilands overhode. På spørsmål om det er overraskende at Høiland velger å slutte svarer han følgende.

- Det er slik det er i situasjonen TV 2 står i nå. Jeg forstår og respekterer valget, selv om det så klart er leit å miste gode folk.

Birkeland forteller videre at Høiland har vært sentral i utviklingen TV 2 har hatt de siste årene.

- Ådne valgte å ta steget ut av TV 2 helt selv. Han har gjort en god innsats for TV 2 og vi vil savne han. Jeg har bare bra ting å si om Ådne og ønsker han lykke til, sier Birkeland. 

Han er god fornøyd med å ha fått Kallestad på plass som erstatter.  Den konstiuerte sjefen har jobbet i TV 2 i en årrekke. Hun startet opp i TV 2 helt tilbake i 1999 da hun kom til kanalen som bildmikser. Senere har hun jobbet i flere lederstillinger.

- Hun har vært i TV 2 lenge og har ledererfaring. Hun har jobbet mot teknologidelen og tett på teknologi. Jeg tror ikke det er mange som synes det var unaturlig at hun skulle ta over når Ådne først sluttet, sier Birkeland. 

Digitaldirektør:

Christian Birkeland må se Ådne Høiland forsvinne ut dørene ved nyttår.

- Vil løse nedbemanningen med frivillighet

Lene Eltvik Vindfeld, organisasjons- og kommunikasjonsdirektør i TV 2, sier på generell basis at sluttpakketilbudet i TV 2 «er ment for de avdelingene som har nedbemanningsbehov basert på de tiltakene vi har besluttet.»

- Får vi likevel søknader fra andre deler av organisasjonen, kan TV 2 si nei. Men målet er å løse nedbemanningen med frivillige løsninger så langt det lar seg gjøre, og derfor gjør vi en vurdering av om vi kan finne gode interne løsninger. Finner vi det, vil vi prøve å få det til og innvilge søknaden, sier Vindfeld. 

- Hvordan treffes avdelingene til digitaldirektør Christian Birkeland av kuttene? 

- Vi kommenterer ikke tiltak i enkelte avdelinger. Kuttene henger sammen med alt. Dette jobber vi med, og vi vil jobbe med det en god stund fremover, sier hun.

Hun legger til at alle avdelinger i TV 2 bidrar i kuttprosessen.

- Er det mange som har takket ja til sluttpakker?

- Som sagt har vi ingen kommentarer til de løpende prosessene, sier Eltvik Vindfeld. 

Ny TV 2-topp slutter og får med seg sluttpakke ut døren: - Ønsket nye utfordringer