Saken oppdateres

Programleder Øyvind Mund har bestemt seg for å ta sluttpakke i TV 2, etter å ha jobbet i kanalen siden 1994. Det melder TV 2. 

Han forteller at avgjørelsen om å forlate kanalen ikke har vært enkel. 

– Det har kvernet i meg en ganske lang stund. Når man har jobbet et sted i 30 år, er det jo der man hører hjemme. Og det er så klart mange gode kolleger jeg vil savne, men jeg håper samtidig at jeg vil møte disse kollegene i andre sammenhenger, sier han.

 Mund har ledet en lang rekke programmer for TV 2. Han startet som «God morgen Norge»-programleder, og har i tillegg vært å se i «Gylne Tider», «The Voice» og «Alle mot én». Han var også den aller første programlederen i «God kveld Norge». I 2014 vant han Gullruten for beste mannlige programleder for «Gylne Tider».

De siste to årene har han jobbet som prosjekteier i programavdelingen. Nå ønsker Mund å jobbe enda tettere med utvikling og gjennomføring av TV-produksjoner fremover. 

– Jeg er ikke en fyr som har strebet etter å være på skjermen. Jeg har savnet å være mer direkte involvert i TV-produksjon. Dette er noe jeg har tenkt på en stund, og nå fant jeg ut at tiden er inne.

Øyvind Munds siste arbeidsdag i TV 2 blir i juni 2024 

Mund er med dette den andre TV 2-profilen som slutter i kanalen. Tidligere i dag meldte den profilerte programlederen, Linn Wiik at hun forlater TV 2 etter 13 år

Nyheten kommer bare dager etter at TV 2 la frem sine omfattende spareplaner om å kutte 120 årsverk. Kanalen har et mål om å spare 400 millioner kroner. Alle ansatte har også fått tilbud om sluttpakker.