Linn Wiik (39) blir ny programleder i «Nyhetsmorgen» i NRK.  Det kommer frem i en pressemelding fra NRK.

- Wiik kler «Nyhetsmorgen» som hånd i hanske. Hun har både glimt og brodd og vi gleder oss veldig til å se og høre henne hos oss, sier redaktør Knut Magnus Berge.

Mandag denne uken ble det klart at Wiik sluttet i TV 2 etter 13 år i kanalen. I forrige uke ble det klart at TV 2 skal kutte 120 årsverk og at alle ansatte har fått tilbud om sluttpakke.

Samtidig har Wiik også sett seg om etter nye utfordringer etter å ha ledet programer som «Presseklubben» og «Snakk med Linn Wiik» på TV 2. Ifølge meldingen fra NRK heter det seg at Wiik var en av 43 søkere til stillingen som journalist i NRK Nyheter. Wiik er utdannet jurist og journalist. 

- Dette er en av de mest spennende programlederjobbene i landet, og jeg gleder meg skikkelig, sier Wiik. 

Vil du abonnere på nyhetsbrevet til Kampanje og få siste nytt om medier- og kommunikasjonsbransjen? Da kan du klikke her.  

Selv om Wiik går fra å lede TV-programmer på TV 2 Nyhetskanalen og over til radioprogrammet «Nyhetsmorgen» på NRK, blir programlederen fortsatt å se på skjermen. Ifølge NRK har programmet 170.000 seere i tillegg til sine daglige 315.000 lyttere.

- Nyhetsmorgen er jo et leirbål. Programmet er innom det meste av det samfunnet og livet handler om, og jeg har lenge vært stor fan av måten de gjør det på. Mine nye kolleger er enormt kunnskapsrike, men likevel evner de å være tett på folks liv når de formidler det som skjer i verden. Det å få lov til å begynne dagen med de mange hundre tusen nordmennene som skrur på Nyhetsmorgen hver dag, ser jeg på som et stort privilegium.

Wiik begynner i januar. Hun overtar stolen etter Silje Sande, som er blitt redaksjonsleder.