Lasse Hallberg er klar for ny TV-jobb: - Markedet er litt tøffere nå

Den erfarne TV-produsenten Lasse Hallberg sluttet i Monday tidligere i år. Nå går han om bord i TV-produksjonsselskapet Mothership.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Rett før pandemien ga TV-produsent Eldar Nakken seg som toppsjef i TV-produksjonsselskapet ITV Norge og startet i stedet opp det nye norske produksjonsselskapet Mothership Entertainment sammen med produsent Jarle Holmelid.

Siden den gang har flere TV-produsenter kommet til, blant andre Arild Brubak, men også datteren Maren Aas Nakken har kommet om bord for å starte Mothership Stories.

Nå har Nakken gjort en ny stor ansettelse og det er ingen hvem som helst som nå ankommer «moderskipet», det er nemlig tidligere Monday Norge-sjef og mannen som tok «Big Brother» til Norge, TV-produsent Lasse Hallberg.

- Å få en ressurs som Lasse Hallberg om bord i moderskipet er et strategisk valg som vi er sikre på vil heve både det kreative og det kommersielle nivået vårt. Hans erfaring og fantastiske nettverk, både lokalt og internasjonalt, vil ha stor betydning for oss, sier Eldar Nakken, administrerende direktør i Mothership.

Totalt jobber det åtte personer i Mothership i dag.

Les også: Etter nesten ti år i Strix og 18 år med Farmen, er Arild Brubak klar for nye TV-eventyr

Tar på seg en konsulentjobb og blir værende i Oslo

Lasse Hallberg sier selskapet han skal jobbe sammen med fremover «er et spennende produksjonsmiljø med et stort potensial.»

- Det blir hyggelig å jobbe for et selskap som holder til i Bergen. Alt kan ikke skje i Oslo. Jeg gleder meg til å få være med å utvikle det sterke miljøet i Mothership og sette Bergen tydeligere på kartet i produksjonsmiljøet, selv om jeg personlig kommer til å ha hovedbase i Oslo, sier Lasse Hallberg til Kampanje.

Hallberg mener Eldar Nakken og TV-folkene i Mothership allerede har levert solide produksjoner som «Märtha», «Rykter», «Operasjon Lost Boy», «Fiskerne» og sist «Ung mor savnet».

- Nå girer de opp utviklingstakten sin ytterligere, og jeg ønsker å bidra til å få flere produksjoner fra dem på luften, men når det gjelder markedet så er det selvfølgelig litt tøffere nå og vil nok være det også i 2024, sier Hallberg.

Han blir ikke fast ansatt i Mothership, men tar på seg en konsulentrolle der han skal fakturere Mothership.

- Det er slik jeg gjorde både i Rubicon og Shine da jeg jobbet der.

Bygger nytt TV-selskap:

Eldar Nakken er i gang med å bygge opp sitt nye TV-produksjonsselskap, Mothership.

Sluttet som Monday-sjef

Før Hallberg kom til Monday var han sjef for flere ledende TV-produksjonsselskap som Rubicon og Shine Metronome, og under Hallbergs ledelse kjøpte Monday-konsernet opp en rekke norske selskaper som Teddy TV, Feelgood Film & TV og Istage Entertainment.

At han sluttet i Monday tidligere i år mener han kom som en konsekvens av at selskapet hadde vokst mye i løpet av årene han var sjef.

- Det var åtte fantastiske år, der vi bygget Monday til å bli det største uavhengige produksjonsselskapet i Norge. Vi gikk fra ti millioner til nesten 300 millioner og ble hele seks selskaper til slutt. Da ble det mye personalansvar, sier han.

- Nå blir det litt mindre forhold?

- Ja, litt mindre forhold. Men jeg skal prøve å få litt sving på dramasiden. Mothership har jo her allerede levert en sesong av «Rykter» til NRK og er i gang med en sesong to, sier han.

- Er det noen TV-kanaler som tør å kjøpe drama nå da?

- Det er veldig mye til salgs for tiden, men TV-produksjonsselskapene sliter nok mer i Sverige enn i Norge. Det er veldig mange svenske produksjonsselskaper som lager drama, så får vi se hva som skjer i Norge fremover, men jeg optimistisk. NRK er jo alltid der, TV 2 er med i en ny dramaallianse og Warner Bros Discovery kommer vel tilbake til scripted når de får lansert sin nye plattform. Også får vi håpe Viaplay finner en løsning, sier han.

Les også: Dramakutt og nedtrykte TV-produsenter: - Du kan jo slå opp dotcom-bobla på Wikipedia

- Satser på at «hyllene tømmes»

I dag består Mothership-familien av datterselskapene Mothership Stories og Mothership Formats.

- Vi ønsker fortsatt å kunne produsere både fakta-, underholdning- og dramaproduksjoner, men ser som mange i bransjen at nåløyet for publisering er trangt, sier Nakken.

Mothership Entertainment har vokst kaftig i omsetning siden starten i 2019 og hadde i fjor en omsetning på snaue 27 millioner kroner. Det ble likevel et underskudd på driften på rundt 2,5 millioner kroner.

- Hva tenker du om 2024?

- Vi satser på at «hyllene tømmes» hos kanalene og at vi kan se en bedring utover 2024, sier Nakken.

Lasse Hallberg er klar for ny TV-jobb: - Markedet er litt tøffere nå