Det opplyser ITV om i en pressemelding i dag. Eldar Nakken gikk inn i ITV Studios med Mediacircus i 2012, og har også ledet produksjonsselskapet siden da.

- Jeg har vært daglig leder siden jeg startet Mediacircus i 2006, og deretter i ITV Studios Norway siden 2012. Det har vært tolv fantastiske år. Nå er tiden inne for å ta fatt på nye utfordringer i en stadig skiftende mediabransje. Jeg er stolt av det selskapet jeg forlater, og ønsker mine kolleger og ITV alt godt i tiden som kommer, sier Nakken i meldingen.

- Har ikke vært uenighet
Overfor Kampanje forteller han at han ikke vet hva han nå går til.

- Det har jeg ærlig talt ikke helt bestemt meg for. Først og fremst skal jeg bruke anledningen til å slappe av og tenke på alle de spennende mulighetene som finnes der ute, og kjenne på frihetsfølelsen og lystfølelsen til å hoppe på nye prosjekter, sier han til Kampanje.

- Er det sånn at man ikke har vært helt enige i kulissene, og at det er årsaken til at du slutter?

- Jeg vil ikke si at det har vært noen uenighet. Jeg har kjent på at det har gått 12 år og jeg vil ha godt av å forandre omgivelser og gjøre noe nytt, og jeg tror også ITV rett og slett vil ha godt av litt fornyelse. Vi skilles som venner, og prosessen har vært fornuftig og superfin. Det er ikke dramatisk utover det at det er litt rart å slutte i ITV etter så lang tid.

Tror fortsatt på «Love Island»
ITV Studios Norge, som er eid av den britiske tv-giganten ITV, har lenge vært mest kjent for dokusåper som tar utgangspunkt i virkelighetens drama i yrkesgrupper som strekker seg fra jordmødre og brannmenn til lastebilsjåfører.

I fjor gjorde selskapet også sitt inntog i sjekke-realitysjangeren med «Love Island» for TV3, som ikke ble en ubestridt suksess. Men Eldar Nakken mener programmet gikk bedre enn man har fått inntrykk av.

- Det folk ikke har fått med seg her er at «Love Island» gikk like bra i første sesong som tilsvarende sesong i England. I alle territoriene dobler «Love Island» seg fra sesong til sesong, og den historien ble litt vanskelig å fortelle oppi «Ex on the beach»-bølgen. Jeg tror «Love Island» har en spennende fremtid i Norge, sier Nakken.

- Du tror det kommer tilbake på lufta i år?

- Jeg tror det, men mer enn det får etterkommeren min si.

I 2016 lagde ITV sin første dramaserie med «Aber Bergen». I 2017 trappet de opp satsingen med Ørjan Karlsen som ny dramasjef. Det har foreløpig ikke resultert i grønt lys for en ny dramaserie.

- Vi har flere spennende ting på trappene og vi snakker med de fleste kringkasterne og plattformene. Det vil ikke forundre meg om det kommer noe helt konkret i løpet av våren, sier Nakken.

Les mer: Aber Bergen-produsent gir gass i dramakampen - henter ny dramasjef

Jakter på ny sjef
Mike Beale, Managing Director Nordics, kommenterer sjefsavgangen slik:

- Under Eldars ledelse har ITV Studios Norway blitt et produksjonsselskap for godt innhold som har underholdt publikum over hele Norden. Han har bygget et lag som er klar til å møte våre samarbeidspartneres skiftende behov og utvide vår portfolio til også å inkludere underholdning og drama. Vi takker ham og ønsker ham lykke til.

Mike Beale vil fungere som vikarierende daglig leder til ny sjef er på plass. Jon Sverre Høiden og Lars Fjeld fortsetter som programsjefer for non scripted-produksjon og utvikling og Ørjan Karlsen som sjef for drama.