Maren Aas Nakken er tidligere sjef i Splay One, men rett før jul hadde hun sin siste dag i selskapet etter seks år. Hun varslet samtidig at hun ville starte for seg selv og nå kan hun gå ut med flere detaljer om selskapet som har fått navnet Mothership Stories.

Gründeren legger ikke skjul på at hun har havnet i et «svært nært beslektet» selskap. Daglig leder og største eier i morselskapet Mothership er nemlig hennes egen far, Eldar Nakken.

- Da jeg jobbet i Splay, bestemte jeg meg for at jeg ønsket å starte noe eget. Når jeg prøvde å forme hvordan det skal se ut, så kjente jeg at det var veldig naturlig å jobbe sammen med min far. Han har jobbet med film og TV i mange år, mens jeg representerer den nye verden. Det å slå sammen disse to kompetansene er rett og slett vinn-vinn, sier hun.

- Han trenger den nye digitale verden, mens jeg har lyst til å jobbe med TV-kanalene. Det ligger spennende muligheter i å skape TV-formater sammen med historiefortellerne, fortsetter hun.

Har signert med to influencere
Mothership Stories blir et datterselskap i Mothership-konsernet. Maren Aas Nakken vil sitte på en eierandel på 35 prosent.

De to første influencerne i Mothership-stallen er Helene Myhre Østervold, kjent som Helenemoo på Instagram, og Ole Sirnes, kjent som Ketilko på Tiktok

- Er planen nå å raide markedet for influencere?

- Ambisjonen er ikke å hente inn flest mulig influencere. Jeg ser etter talenter som har en veldig stor lidenskap for noe, eller en større visjon. Helene ønsker å fortelle Norges befolkning hvorfor Norge er verdens beste destinasjon, mens Ole har lyst til å lære deg hvordan du lager deilig og god mat, sier Aas Nakken.

Forretningsmodellen til byrået er todelt.

- 50 prosent av tiden blir brukt på å være management og hjelpe de med å finne muligheter, enten det er TV, bøker eller kommersielle samarbeid. Den andre delen er å være rådgivende innholdsbyrå for kunder, organisasjoner og merkevarer.

- Sosiale medier endrer seg stadig, og når man jobber tett med unge talenter som er supergode på sosiale medier, får vi alltid den ferske kunnskapen inn, legger hun til.

- Unik erfaring
Søsterselskapet Mothership Entertainment har blant annet produsert dokumentarserien «Märtha» for TV 2, dramaserien «Rykter» for NRK og «Operasjon Lost Boy» for Warner Bros. Discovery.

- Mothership skal være et produksjonshus som skaper god historiefortelling uansett videoplattform, og for å rigge oss for fremtiden er Mothership Stories en viktig satsning. Maren kommer inn med en unik erfaring og kompetanse på sosiale medier og digital videounderholding. Kombinert kan vi bistå mediehusene med fremoverlent, profilbasert underholdning, forteller styreleder og medeier, Ivar Borge.