Nå er Fete Typer slått konkurs - rammer 14 ansatte

I kjennelsen fra Oslo tingrett opplyses det om den totale gjelden til kommunikasjonsbyrået.

Publisert / Oppdater

Anette Johansen-Desjardin
Anette Johansen-Desjardin Journalist

Forrige uke kunne styreleder og rådgiver i Fete Typer Åse Wiker, bekrefte til Kampanje at byrået var på vei mot konkurs. Torsdag 14. desember møtte styrelederen opp i Oslo tingrett for å begjære oppbud.

- Det er ingen hemmelighet at 2023 har vært vanskelig, men vi begynte å merke at det var tøffere allerede i fjor. Det er en priskrig i bransjen som er ren galskap med timepriser som vi hadde for 25 år siden. Da blir det vanskelig, har Wiker forklart overfor Kampanje.

Hun opplyste om at byrået som har eksistert siden 2003, da var i den aller siste fasen før konkursen ble offisiell.

Les mer: Nytt reklamebyrå til skifteretten - nå er det også god natt for Good Morning Naug

Dette året har vist seg å være et svært utfordrende og vanskelig år for mange bransjer, og i reklamebransjen har flere byråer måtte kaste inn håndkleet. 

Kampanje har tidligere i år omtalt konkurser i reklamebyråene  SMFB Dinamo, McCann, Hausmann, Ko&Co, Kikut, Good Morning Naug og Gjerholm. Og flere byråer har sett seg nødt til å permittere og nedbemanne staben.

Har milliongjeld

Advokat Fredrik Sars Jørner i LIGL advokater, er oppnevnt som bostyrer for konkursboet til Fete Typer.

- Jeg har nylig hatt innledende møter med styreleder og daglig leder i Fete Typer. Selskapets verdier er hovedsakelig kundefordringer og bankinnskudd, og selskapet har vært i en avviklingsfase den siste tiden der de har forsøkt å jobbe seg ferdig med aktive oppdrag for å inndrive utestående gjeld, fortalte han til Kampanje.

Les mer: Trigger bekrefter permitteringer

Wiker fortalte tidligere denne uken at byrået kun har gjeld til de ansatte i form av oppsigelsestid og feriepenger.

Ifølge kjennelsen er selskapets gjeld på 2,2 millioner kroner. Selskapets aktiva består i hovedsak av innestående på konto, driftstilbehør og fordringer med en samlet anslått verdi på rundt 850 000 kroner. Ifølge kjennelsen er vilkårene for konkurs oppfylt.

Konkursen i Fete Typer rammer 14 ansatte.

Les også: Nesten 40 år gammelt reklamebyrå konkurs: - Så lyst ut frem til sommeren

 

 

 

- Har slitt og blødd lenge

Fete Typer ble etablert i 2003 og har levert arbeid innen kommunikasjon, design og digital utvikling. Byrået har blant annet jobbet med Statkraft, Innovasjon Norge, AF Gruppen, The Thief, Blå Kors, NTB og Coop.

Wiker har mer enn 35 års erfaring i bransjen og har jobbet i Fete Typer siden 2007.

- Det har vært et langt liv i denne bransjen der 17 av årene har vært i Fete Typer. Dette har vært en lang prosess og jeg hadde håpet at vi skulle klare det, men bransjen har slitt og blødd lenge - og nå går det ikke lenger, sa hun.

Fete Typer har gjeld til de ansatte i form av oppsigelsestid og feriepenger.

- Det er derfor vi må stenge døra, bekreftet Wiker.

Les også: Fete Typer går mot konkurs: - Nå går det ikke lenger

Kampanje har vært i kontakt med styrelederen i forbindelse med denne saken, men hun har ikke vært tilgjengelig for en kommentar.

Nå er Fete Typer slått konkurs - rammer 14 ansatte