Discovery dobler antall «Ex on the Beach»-sesonger - lader opp til realitykamp i 2020

- Orker ikke å tenke på hvor drøyt dette skal bli for å vinne kampen om seerne, sier reklamekjøper.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Forrige uke skrev Kampanje at Nordic Entertainment Group Norge dobler innsatsen og sender to sesonger av «Paradise Hotel» i året. Programmet har tidligere blitt sendt på våren, men nå skal det også sendes til høsten. Selv om det blir dobbelt så mange sesonger, blir sesongene noe kortere enn tidligere.

- Vi ser at vi ikke har råd til å la fansen vente i trekvart år på å få det de ønsker seg. Strømmeplattformer fungerer på den måten at man vil tilby noe for strømmepublikummet kontinuerlig, sier underholdningssjefen i Nent Group Norge, Christian Holst Meinseth.

Den samme erkjennelsen har også Discovery Networks Norge kommet til. Nordisk programdirektør Eivind Landsverk bekrefter overfor Kampanje at også de vil sende to sesonger av «Ex on the Beach» neste år.

- «Ex on the Beach» har gjort en viktig jobb for oss digitalt. Både her i Norge og i Sverige og Danmark. Vi har satset tungt på å nå et yngre seersegment digitalt, og har truffet godt med flere produksjoner. I dag har vi mest sannsynlig den raskest voksende strømmetjenesten i Norden. Og i 2020, investerer vi enda mer i denne typen innhold. Og vi registrerer at det rustes opp i det unge realitysegmentetblandt flere av de norske TV-selskapene, sier han til Kampanje.

Doblingen av antall sesonger kommer i tillegg til alle spin-off-seriene som produseres, inkludert Dplay-serien «Ex in the City» og Viafree-serien «Paradise-kollektivet», som følger deltakerne etter at de har reist hjem fra Mauritius og Mexico.

- Må ha noe nytt hver måned

Landsverk er opptatt av å få frem at de samtidig utvikler nye ideer innenfor realitysjangeren.

- Så dette er ikke et tegn på idétørke?

- Nei, det vil jeg ikke si. Det er mer et tegn på at vi analyserer hva som fungerer digitalt, og at vi gjør mer av det som fungerer og mindre av det som ikke fungerer.

Suksessen med «Ex on the Beach» har bidratt til en seksdobling av antall Dplay-abonnenter siden 2017. Etter det Kampanje erfarer, har antall abonnenter vokst fra rundt 50.000 til nærmere 300.000 i løpet av denne perioden.

- Har dere sett at de som ser på «Ex on the Beach» stanser abonnementet når sesongen er ferdig?

- Noen velger selvfølgelig det, og noen velger å bli der fordi vi har andre ting de finner interessante. Det som skiller det digitale fra det lineære, er at man må ha noe nytt hver måned for å holde på brukermassen. På lineær-tv har vi tenkt mer vår- og høstsesong.

Les mer: Discovery-sjefen er forberedt på flere omveltninger i TV-bransjen: - Tror ikke dette er det siste vi ser

Etter nyttår vender også «Love Island» tilbake etter ett år av lufta. I mellomtiden har programmet byttet kanal fra TV3 til TV 2, som gjør sin debut i sjangeren «sjekke-tv i sydlige strøk». Kanaldirektør Trygve Rønningen i TV 2 vil ikke mene noe om at konkurrentene utvider sine satsinger.

- Vi bryr oss ikke om hva de andre gjør og har ingen mening om hvordan de spiller ut sine programmer, sier han til Kampanje.

Det er ITV som produserer «Love Island» for TV 2. Mastiff produserer «Paradise Hotel», mens Rubicon TV står for «Ex on the Beach». 

- Vi er selvsagt svært glade for å kunne jobbe enda mer emd en så ambisiøs og fremoverlent kunde som Discovery, og med det levere enda mer underholdning til en målgruppe som elsker «Ex on the Beach» like mye som vi gjør, sier ny administrerende direktør i Rubicon TV, Christina Parker, til Kampanje.

Hun kom til Rubicon TV fra en tilsvarende stilling i YouTube-nettverket Splay.

- For hver sesong vi lager, spisser vi kompetansen på hvordan produsere og levere digital underholdning - kompetanse vi tar med oss inn i alt vi gjør. Derfor er dette et veldig viktig samarbeid for oss. 

Les også: «Love Island»-produsent taper penger – men neste år kliner ITV Studios til på TV 2

Dobler antall ekskjærester:

Neste år skal nordisk programdirektør i Discovery, Eivind Landsverk, sende dobbelt så mange ekskjærester til «Ex on the Beach». Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB Scanpix

- Tror ikke alle vil lykkes

TV-sjef Marianne Massaiu i mediebyrået Mediacom har full forståelse for hvorfor TV-kanalene høyner innsatsen innenfor denne sjangeren.

- Det forteller veldig mye om hvilken jobb det gjør for strømmetjenestene deres, og ikke minst spin-off-programmene, som er rimelige i produksjon og som gir mer til menigheten, som ikke får nok, sier hun til Kampanje.

- Er det et marked for to sesonger av «Paradise Hotel» og to sesonger av «Ex on the Beach», i tillegg til «Love Island»?

- Tja, jeg har ikke tro på at alle lykkes. Og jeg orker ikke å tenke på hvor drøyt dette skal bli for å vinne kampen om seerne. Det vil sannsynligvis være den som får mest oppmerksomhet som vinner.

Eivind Landsverk vil ikke si seg enig i at det er den drøyeste serien som vinner seerne.

- Nei, det tror jeg ikke. Men det blir mange titler å forholde seg til og det er konkurranse på dette som med alt annet, sier han.

- Det vil alltid være den beste serien som vinner til slutt.

Discovery dobler antall «Ex on the Beach»-sesonger - lader opp til realitykamp i 2020