Etter en høst som har vært preget av nedbemanning og store omorganiseringer, er den norske avdelingen til Nordic Entertainment Group klare til å se fremover. I kveld slipper de vinteren og vårens TV-meny, og den preges ikke av kutt ifølge Head Of Non-Scripted Norway, Christian Holst Meinseth.

- Nei, og det er viktig for oss å understreke. Dette er en omstrukturering som ikke går utover vår satsing på programinnhold. Vi er like sterke i programavdelingen som vi var før nedbemanningen. Den eneste forskjellen er at ledelsen vår nå sitter i Sverige og Danmark, og at vi har mistet støttefunksjoner som også er i Sverige og Danmark. Satsingen på innhold har økt, sier han til Kampanje.

Han lover en TV-sesong i god, gammel TV3-ånd med en rekke gjenkjennbare titler som «Luksusfellen», «Camp Kulinaris», «Boligjakten» og «I lomma på Silje» på plakaten. Dette er også programmer som gjør det godt på strømme-tv, og det er blitt viktigere enn noensinne for Nent Group.

- Vi tar programmene vi ser fungerer best på Viaplay og viderefører dem. Det er strømming som er hovedfokuset vårt, sier Meinseth.

Selv om programmene er kjente, jobbes det intenst med å fornye dem, forteller han. Seere av «Boligjakten» kan for eksempel se frem til en sesong med høyere tempo, yngre deltakere og mer uforutsigbar handling, mens «Camp Kulinaris» skal ha funnet sin formtopp i tredje sesong.

Tar «Paradise Hotel» tilbake til utgangspunktet
For fansen av «Paradise Hotel» er den store nyheten at det blir dobbelt så mye å glede seg til i 2020. Fra neste år dobler Nent Group dosen og dermed blir det «Paradise Hotel» både i vår- og høstsesongen.

- Programmet har utviklet seg i ulike retninger og nå jobber vi med å ta programmet tilbake til «basics», sier Meinseth.

- Blir det mer drama og mindre humor?

- Nei, det vil jeg ikke si. Vi skal fokusere på det enkle premisset om at «Paradise Hotel» er det feteste stedet å være for de som er med og de vil være der lengst mulig. Den eneste måten å overleve på er å bygge en så sterk relasjon til en annen deltaker at de vil dele seng med deg. Tidligere har det vært mye taktikkeri og spill, men nå skal det handle mer om relasjoner og menneskelige forhold.

- Hvorfor gjør dere dette?

- Vi ser at vi ikke har råd til å la fansen vente i trekvart år på å få det de ønsker seg. Strømmeplattformer fungerer på den måten at man vil tilby noe for strømmepublikummet kontinuerlig.

Det hører med til historien at TV 2 lanserer sin versjon av «Love Island» etter nyttår. Dette programmet ble for første gang vist i norsk versjon på TV3 høsten 2018, uten at det ble en braksuksess for kanalen. Samtidig har Discovery Networks Norge gjort stor sukess med «Ex on the Beach» på Dplay på høsten.

Les også: Tidligere TV-sjef i Red går inn i den nye salgsledelsen til Nent i Norge

Vil øke andelen
Christian Holst Meinseth mener satsingen på strømmetjenesten Viaplay og lineær-tv-kanalen TV3 går hånd i hånd.

- Vi produserer innhold til Viaplay og Viafree som vi også sender lineært. Men vi vil aldri bestille et program som bare vil fungere på TV3.

- Har dere et mål om å øke andelen til TV3?

- Ja. Og nå får vi tilgang på mye svensk og dansk innhold. Dette er store dramaserier som vi kan vise på våre lineære tv-kanaler. Denne kombinasjonen av fokus på nordisk innhold og lineær-tv som utspillingsplattform, gjør at vi også kan vokse lineært.

Les mer: Reklamekjøper og TV3-gründer om Nent-kuttene: - Overrasket over at de går så dramatisk til verks