Therese Becke går helt til topps - blir ny sjef i reklamebyrået Pol

- Det er jo Norges beste reklamebyrå som jeg nå skal få lov til å lede, sier den nye byrålederen i Pol.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Reklamebyrået Pol har funnet sin nye sjef og denne gangen har styreleder Petter Bryde tatt turen til mediebyråbransjen for å finne sin nye sjef i Therese Becke. Tidligere Pol-sjefer har kommet fra egne rekker og i fra egne kunder.

- Jeg er veldig glad for å få denne muligheten samtidig som jeg har stor respekt for den jobben som er lagt ned i Pol av de tidligere lederne Monika Augustsson, Kjetil Botten Skogly og alle de andre fantastisk dyktige menneskene som jobber her. Det er jo Norges beste reklamebyrå som jeg nå skal få lov til å lede, og det er jeg veldig ydmyk til, sier Becke til Kampanje.

Pol-styreleder Bryde sier de startet jobbe med å finne sin nye sjef umiddelbart etter at den forrige sjefen, Kjetil Botten Skogly, forsvant til Aller Medias byrågruppering Ahead tidligere i vår.

Les også: Ny Ahead-sjef vil ta opp kampen mot Try-konsernet: - En av de mest spennende jobbene i Byrå-Norge

Alle partnerne i reklamebyrået spilte inn sine forslag på navn til en bruttoliste som raskt ble kuttet ned til «en håndfull navn». 

- Alle som hadde jobbet med henne hadde henne på sin liste, og etter en kort runde der vi pratet med de aktuelle stod Therese øverst på lista, sier Bryde.

Byrået valgte dermed ikke å bruke et rekrutteringsselskap i arbeidet med å finne sin nye sjef.

Les også: Starter jakten på ny Pol-sjef: - Har spennende kandidater på blokken

Fant sin nye sjef:

Styreledeer og midlertidig daglig leder i Pol, Petter Bryde, var med å finne sin nye sjef i Therese Becke. - Therese var et navn et som dukket opp på veldig mange av forslagene våre internt, sier han. Foto: Eivor Eriksen.

- Tommel opp fra Kjetil Try

Selv innrømmer Bryde at han ikke kjente så godt til Therese Becke, men det gjorde blant annet den tidligere Pol-sjefen Monika Augustsson og Pol-partner og grunnlegger, Janne Brenda Lysø, som tok den første telefonen til Becke. Becke har de siste årene har vært nestkommanderende i Red Dentsu X under dagens sjef Christian Espeseth.

- Etter det så var det en ganske grei og fin prosess. Da visste vi hvem som var vårt førstevalg også ville jo Therese ha jobben, sier Bryde.

Pol er et partnereid byrå som ble startet opp i 2013 og der stort sett alle opprinnelige partnerne fortsatt jobber i byrået. Byrået spant ut av Try-huset, men har fortsatt Try som største eier med 50,5 prosent. Bryde sier at sjefen i Try-huset og dermed Pols største eier, Kjetil Try, også var involvert i ansettelsesprosessen.

- Han var imponert og det var tommel opp, sier Bryde.

Jeg hadde ikke begynt å tenke meg om og var ikke aktivt ute og søkte, men timingen var ikke dårlig. Therese Becke, ny daglig leder i Pol

Blir den tredje Pol-sjefen

Therese Becke blir altså den tredje Pol-sjefen i rekken, og hun takker ja etter å ha vært nesten syv år i Red Dentsu X som byrået nå heter.

- Så du dette tilbudet komme?

- Nei, det var ikke det jeg tenkte på da vi gikk inn i det nye året, sier Becke.

Det er med andre ord et erfarent mediebyrå-menneske som i dag beveger seg over på reklamesiden. Becke har med unntak av Publicis vært innom alle de store mediebyråene, det være seg Mindshare i Group M, PHD i Omnicom og nå sist Dentsu Aegis.

- Jeg har vært heldig og fått jobbe tett med Pol de siste årene i prosesser med flere felles kunder, og gjennom dette også blitt kjent med noen utrolig dyktige mennesker som jeg har stor faglig respekt for. I tillegg har kjemien også vært veldig bra. Så da jeg fikk en telefon om at «i dag skal vi ikke snakke om kunder, men du har sikkert lest om Kjetil Botten Skogly…», så var det en spennende innledning til prosessen, sier Becke.

Hun sier hun opplever at Pol og hun selv deler mange av de samme verdiene, og at det handler om «skape verdier for kundene uavhengig av hvem du er og hvor du jobber».

- Jeg har sett hvordan kreativitet og god kommunikasjon kan bidra til å skape forretningsmessige resultater, og her mener jeg at Pol er best i klassen, med en kombinasjon av svært dyktige kollegaer, god kultur og høye ambisjoner. Det var et tilbud som jeg ikke kunne si nei til og som satt ganske umiddelbart, sier hun.

- Det har vært en lang reise

Becke slutter dermed i stillingen som nestsjef i Red Dentsu X, et byrå hun kom til sammen med Maria Aas-Eng i som den gang ble nye Red-sjef. Becke kom aldri inn på eiersiden i Red Media, som byrået den gang het, men som en av toppene i mediebyrået rakk Becke å være med på å nesten doble medieomsetningen til en milliard og det som endte med et salg av byrået til Dentsu Aegis-systemet.

- Det har vært en kjempespennende å komme inn i selskapet til å bygge det, få det ut og frem, vinne mange kunder og frem til salgsprosessen med Dentsu og integrasjonen etterpå. Det har vært en lang reise. sier hun.

- Var du motivert til å være med videre?

- Jeg hadde ikke begynt å tenke meg om og var ikke aktivt ute og søkte, men timingen var ikke dårlig, sier Becke.

Therese Becke har i mange år vært tett knyttet til mediebyrålederen Maria Aas-Eng. De to jobbet tett sammen i PHD før de startet opp sammen i Red Media. Men i fjor forsvant mangeårig lederkollega Maria Aas-Eng først til netthandelsgiganten Komplett.no og deretter til restaurantbransjen. 

- Spilte det inn på din beslutning at den gamle Red-ledelsen sprakk opp?

- Nei, det var ikke viktig. Det er klart at Maria og jeg har jobbet veldig tett i mange, mange år. Nå har hun gått over til en bransje jeg først og fremst kjenner som gjest, men vi er de beste venner på privaten og sees veldig ofte uansett. Så nei, det var ikke utslagsgivende at Maria sluttet, sier Becke som nå vil få muligheten til å bli partner i Pol.

Les også: Tidligere medietopp sluttet brått i Komplett - nå blir hun konsernsjef i restaurantbransjen

Frem i spotlighten:

Som ny sjef i Pol er det Therese Beckes tur til å stå fremme i spotlighten. - Jeg er veldig glad i å stå på scenen og presentere, og å snakke om det jeg tror på. Det er bare gøy, sier hun. I bakgrunnen styreleder Petter Bryde i Pol. Foto: Eivor Eriksen.

Klar for sin første byrålederjobb

Samtidig blir den nye jobben i Pol også Therese Becks første byrålederjobb etter at hun i mange år ha vært nummer to i mediebyråene hun har jobbet. 

- Hvordan blir det?

- Det blir utrolig spennende. Jeg elsker å jobbe med mennesker og jeg elsker å jobbe med drift. Jeg har stålkontroll på tall og prosesser, og jeg motiveres av å jobbe med kunder og gleder meg til å jobbe med så flinke mennesker som det er i Pol, sier Becke.

- Du er klar til å ta skrittet ut i spotlighten nå?

- Ja, absolutt. Det bekymrer meg ikke. Jeg er veldig glad i å stå på scenen og presentere, og å snakke om det jeg tror på. Det er bare gøy, sier hun.

- Vi har ikke tråla mediebyråer

At Pol nå går til et mediebyrå for å finne sin nye sjef innebærer ingen kursendring for byrået som setter kreativitet i høysete.

- Jeg tror ikke det er medieformidling vi skal begynne med i Pol. Jeg er ikke ansatt for å gjøre mange nye endringer, men for å forvalte den fantastisk gode jobben som er gjort, sier Becke.

- Men du må bytte ut milliarder i omsetning med millioner?

- Det tror jeg går veldig fint. Jeg er ikke så opptatt av følge topplinjen. Det er bunnlinjen som viktigst, sier Becke.

Styreleder Bryde sier det ikke foreligger noen strategisk kursendring med valget av Becke.

- Det er vel mer at Therese har vært på vårt lag og kjempet for det som har vært løsninger som oppleves som gode og hatt det fokuset i tillegg til alt det hun kan fra før. Det er derfor navnet hennes dukket opp på den blokka i utgangspunktet. Vi har ikke tråla mediebyråene for å finne vår nye sjef, sier Bryde.

Tar over den største Pol-utgaven

Som ny sjef i Pol tar Therese Becke over den største utgaven av Pol siden starten med over 43 ansatte, 54 millioner kroner i byråinntekt og et rekordoverskudd i koronaåret på ti millioner kroner. Byrået sitter med noen av landets største merkevareannonsører som DNB, Telenor og Norsk Tipping på kundelisten.

- Dere vinner priser, vokser og tjener godt med penger. Hva i all verden skal den nye Pol-sjefen gjøre?

- Du tror det er så lett, ja. Nei, det som er helt sikkert er at det er tusen kamper som skal vinnes hver uke og det er ikke sånn at et reklamebyrå går av seg selv. Innad er det mye større svingninger enn man kanskje opplever utad så det er nok ingen fare for at Therese blir arbeidsledig, sier Bryde.

Becke sier hun starter opp i oktober og at hun i tillegg til det administrative også kommer til å jobbe både med kunder og med resten av folkene i Pol.

- Ja, for du får ikke eget kontor, sier Petter Bryde.

- Det går bra for jeg elsker åpne landskap og særlig etter halvannet år på hjemmekontor, sier den nye Pol-sjefen.

Therese Becke går helt til topps - blir ny sjef i reklamebyrået Pol