Starter jakten på ny Pol-sjef: - Har spennende kandidater på blokken

Petter Bryde blir fungerende daglig leder. Han tror den neste Pol-sjefen kommer utenfra.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Petter Bryde fungerer som daglig leder i Pol inntil byrået har funnet Kjetil Botten Skoglys ersatter. Tirsdag ettermiddag ble det kjent at han forlater reklamebyrået han har ledet de siste tre årene til fordel for en jobb som administrerende direktør i Aller Medias byrånettverk Ahead Group.

- Det er selvfølgelig trist å miste en flink og hyggelig kollega. Vi takker han for den fantastiske innsatsen han har lagt ned hos oss, og ønsker han lykke til videre med nye og spennende utfordringer. Det ligger ingen dramatikk eller uoverensstemmelser bak Kjetils avgjørelse, og han kommer til å jobbe i Pol frem til sommeren, sier Bryde til Kampanje.

- For Pol sin del betyr dette nye muligheter. Vi vil i løpet av kort tid rekruttere en ny daglig leder, og det er allerede noen spennende kandidater på blokken, fortsetter han.

Som sjef i Ahead-gruppen skal Botten Skogly lede kjente byråer som Hyperredink, Oculos, Nova Vista og Uniform. Ambisjonen er å bli en mer synlig aktør i det nordiske markedet.

Les mer: Ny Ahead-sjef vil ta opp kampen mot Try-konsernet: - En av de mest spennende jobbene i Byrå-Norge

- En populær sjef

- Hvordan blir det å miste Kjetil Botten Skogly som sjef?

- Det er todelt. For det første så mister man en god kollega og en venn, og så mister man en person som er ambisiøs og faglig sterk og som har ledet Pol på en fin måte. Han er en populær sjef.

- Og dere mister han til konkurrenten?

- Ja, det er jo en form for konkurrent.

- Får dere enda mer å frykte fra den kanten fremover?

- Kjetil Botten Skogly kan få til bra ting der, det er jeg ikke i tvil om, men jeg tror heller på at den norske byråverden har godt av konkurranse. Sånn sett er det noe vi bare ønsker velkommen.

Kjetil Botten Skogly har eid ti prosent av Pol Holding, som igjen eier 49,5 prosent av Pol. Resten er eid av Try-konsernet.

- Hvem overtar aksjene hans?

- Det er ikke helt besluttet. Det er en vurdering vi må ta fortløpende, men de skal nok videre.

Leter utenfor Pol-huset

Selv om nyheten om at Kjetil Botten Skogly melder overgang til konkurrenten kom brått på gjengen, er jakten på ny byråleder allerede i gang.

- Vi har bare visst dette noen få dager. Nå i starten handler det om å innhente gode navn fra de man har rundt seg, tenke på kontakter man har hatt, snakke med Try og diskutere litt. Man vet hva man ser etter og det er mange flinke folk der ute.

Kjetil Botten Skogly tok over jobben som byråleder fra Monika Augustsson i 2018. Da hadde han allerede jobbet i byrået i tre år. Denne gangen tror ikke Bryde de vil finne en ny sjef i egne rekker.

- Det er en pågående prosess, men i utgangspunktet ser vi etter en som kommer eksternt fra. Det er en mulighet  til å fylle på med kompetanse, og det tror jeg vi ender med å gjøre, sier han.

Les også: Pol-sjefen droppet permitteringer og økte overskuddet: - Vi tar utbytte med god samvittighet

Starter jakten på ny Pol-sjef: - Har spennende kandidater på blokken