Lano-comeback til topps i Reklamebørsen: - Et unntak fra normalen

Barnas påminnelse om å vaske hendene ble filmet rett før landet stengte i mars.

Publisert / Oppdater

Ragnhild Aarø Njie
Ragnhild Aarø Njie Journalist

I helgen skrev Kampanje om at Telias nye reklame med «hverdagsforenkler» Terje Johnsen – som tidligere har blitt kalt årets mageplask – er dårligere likt i befolkningen enn annen TV-reklame. Det viser mediebyrået Mediacom sin undersøkelse Reklamebørsen, der 36 prosent svarer at de liker Telia-filmen dårligere enn annen TV-reklame. Kun 13 prosent svarte at de liker reklamen bedre enn annen TV-reklame.

Denne gangen er Reklamebørsens soleklare vinner Lano, som er tilbake på TV-skjermen åtte år etter reklamesuksessen «Vaske de henda». 

Både Hurtigruten og Coop Extra scoret høyt på liking, men Lano slår altså dem begge - hele 37 prosent svarer at de er positive til reklamen, mens kun 13 prosent svarer at de er negative. 

Det er markedssjef Katrin Bjørnstad Kotsbak i Orkla-divisjonen Home & Personal Care svært fornøyd med. 

- Det er helt fantastisk å få en sånn tilbakemelding fra forbrukerne! Som så mye annet dette halvåret har også prosessen med denne reklamen vært et unntak fra normalen. Vi rakk å gjøre selve innspillingen rett før landet stengte ned i mars, men alle møter med reklamebyrå og produksjon i etterkant har blitt gjort via video. Så da er det ekstra gøy at resultatet har blitt så bra, sier hun til Kampanje. 

- Har skapt et sjarmerende univers

Markedssjefen sier at de i Lano har hatt stor på ideen helt siden de fikk den presentert for første gang, men at det jo alltid er vanskelig å vite på forhånd hvordan en reklame vil bli mottatt hos publikum.

- Det er åtte år siden forrige reklamefilm, og denne blir i likhet med den forrige svært godt likt – hva gjør dere riktig?

- Jeg tror nok begge filmene har lyktes med å skape veldig sjarmerende univers som passer godt for merkevaren Lano, sier Bjørnstad Kotsbak.

Videre sier hun at hun tror det publikum liker best nok er «sjarmen og humoren» i reklamefilmene - i tillegg til de «superflinke barneskuespillerne», som er det hun tror folk liker aller best.

- Ja, kan det at det er vanskelig å mislike reklamefilmer med små, søte barn ha noe med suksessen å gjøre? 

- Det er klart at barna er en del av det kreative som fungerer her, men vi er avhengige av en sterk idé bak filmene for at det skal klaffe, sier markedssjefen.

Her ser du Lano sin nye TV-reklame, som dukket opp på norske TV-skjermer i midten av mai: 

- Try forstår merkevaren

Det er, i likhet med sist, reklamebyrået Try som står bak Lanos nye reklamefilm. Da den forrige reklamefilmen ble lansert i 2012, var den en av de mest likte reklamefilmene som ble produsert det året.

- Hva er det som gjør at samarbeidet mellom dere og Try tilsynelatende fungerer så godt? 

- Det er ikke godt å si, men vi er i alle fall veldig fornøyde med teamet vårt hos Try. De har virkelig forstått merkevaren Lano og truffet på briefen, sier Bjørnstad Kotsbak. 

- Kan TV-titterne forvente at det snart dukker opp en ny Lano-reklame på skjermen, siden de slår såpass godt an? 
 
- Det er ingen umiddelbare planer om en ny film, men Lano AS er jo et nytt univers som det kan hende dere får se mer til etter hvert. 

Teamet bak filmen har bestått av Susanne Hovda og Marius Aasen, sammen med Helge Gjertveit og Eline Rønneberg Vik. Filmene er produsert av Pravda, med Johanne Helgeland på regi, mens sosiale medier-innholdet er laget av Try Film med Sondre de Flon på regi. 

Lano-comeback til topps i Reklamebørsen: - Et unntak fra normalen