Det er ikke lenge siden Kampanje skrev om den voldsomme salgsveksten til Orklas håndsåpe Lano og en noe uventet oppliving av en mer enn åtte år gammel reklamefilm. Men som markedssjef Katrin Bjørnstad Kotsbak i Orkla-divisjonen Home & Personal Care kunne fortelle allerede da, jobbet man med en helt ny reklamefilm og nytt kommunikasjonskonsept seks år etter reklamesuksessen «Vaske de henda».

- Det er først gang vi lager en ny film for merkevaren Lano siden den som ble laget i 2012, men vi fortsetter med de samme kjerneverdiene som sist selv om vi tar det ut på en ny måte. Vi synes det er blitt en veldig leken og sjarmerende film, sier Kotsbak til Kampanje.

- Hvorfor var tiden inne for å lansere akkurat nå?

- Det er nettopp fordi det er gått såpass lang tid. Vi følge at tiden var inne nå, sier hun.

Les også: Orkla dobler salget av Lano - gammel reklameslager får korona-oppsving

Den nye Lano-filmen har premiere på TV i morgen, men allerede i kveld kan du se filmen her.

- Må fortsette å bygge liking
Som sist er det reklamebyrået Try som står bak og teamet på filmen har bestått av Susanne Hovda og Marius Aasen, sammen med Helge Gjertveit og Eline Rønneberg Vik. Filmene produsert av Pravda, med Johanne Helgeland på regi, og materiellet for sosiale medier er laget av Try Film med Sondre de Flon på regi. 

- Det var veldig moro å jobbe med denne kampanjen! Produksjonen og innspilling foregikk heldigvis rett før korona-lockdown, og lite visste vi at håndvask kom til å bli så aktuelt på det tidspunktet. Og det er vanskelig å se for seg at denne produksjonen hadde vært mulig å få til over teams. Det var mye armer og bein på opptak, men vi er fornøyde med at Lano AS-universet nå er virkeliggjort, sier Helge Gjertveit til Kampanje.

Om filmen blir en like stor suksess som sist gjenstår å se, men Kotsbak er optimistisk.

- De første indikasjonene fra de som har sett den, er at de liker den og synes den er veldig sjarmerende, sier hun.

Liking kommer høyt opp på lista når Orkla skal utvikle reklame for Lano-merkevaren. Sist gang, tilbake i 2012, ble filmen en av de mest likte reklamefilmene som ble produsert det året.

- Lano er en veldig godt likt merkevare og da må vi fortsette å bygge den likingen i befolkningen. Vi håper at denne filmen som både er sjarmerende og har glimt i øyet bidrar til å bygge denne posisjonen for Lano, sier Kotsbak.

- Og skuespillerne er som sist, ganske unge?

- Ja absolutt, men hovedmålgruppen til Lano er jo barnefamilier, sier hun.

Og for ikke å slippe helt suksessen fra 2012, har Lano på slutten av den nye filmen valgt å koble seg opp til reklamesukssen «Vaske de henda». 

- Det er en morsom lenke til den forrige reklamefilmen. Det blir ikke feil med en assoisasjon til den filmen i disse tider, sier Kotsbak.

Premiereklar:

Markedssjef i Lano, Katrin Bjørnstad Kotsbak, er premiereklar med ny reklamefilm. - Vi synes det er blitt en veldig leken og sjarmerende film, sier Kotsbak til Kampanje.