Kommentaren ble først publisert av alf Bendixen på Linkedin og er gjengitt med tillatelse.

Merkevarer bygges gjennom hva de gjør og hva og hvordan de kommuniserer. Telia tror tydeligvis de kan kommunisere seg til å bli Norges største utfordrer. Mulig dette er ironi, men den kommer ikke gjennom.

Reklamen påminner meg om en historie fra den engelske reklamenestoren Jeremy Bullmore. Han skrev på midten av 1970-tallet om forskjellen mellom stimuli og respons. En person går på scenen og forteller forsamlingen: Jeg er den morsomste i Norge! Latteren uteblir fordi vedkommende ikke er morsom. Selv om han sa at han var det. Hadde derimot personen fortalt en svært morsom vits, ville salen ledd fordi de opplevde noe morsomt.

Hva en merkevare sier i reklamen, blir nødvendigvis ikke det inntrykket merkevaren etterlater. På den annen side så er Telia sine gjerninger om dagen noe helt annet enn det å være en utfordrer. Akkurat nå bidrar Telia til at flere 100.000 nordmenn har sorte TV skjermer. Selv om ikke feilen bare er Telia sin, så blir konflikten heller ikke løst av Telia. Selv ikke etter seks måneder med forhandlinger. Litt av en utfordrer.

Det skal bli spennende å se hvordan Telia kommer seg ut av dette. Foreløpig er kampanjen årets mageplask. Telia kan rette opp feilen, men ikke bare med reklame. Her må det gjøres noe!