Hodejegere skiller lag og blir konkurrenter - Gro Møllerstad bryter ut av egen millionbedrift etter «superår»

Den erfarne hodejegeren rekrutterte sin egen sjef og partner. Nå skal de konkurrere om jobbene.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Gro Møllerstad startet sitt første hodejegerfirma Nye Hoder i 2000. I 2002 brøt hun og partner Åge Petter Christiansen ut og startet Hodejegerne. 20 år senere gjentar Møllerstad øvelsen.

- Jeg har gått på egen kjøl, bekrefter Møllerstad overfor Kampanje.

Hun har eid 33 prosent av Hodejegerne, men solgte seg ut i desember 2021 til HR Gruppen/Capus, som øker sin eierandel av selskapet til 67 prosent. Nå blir hun daglig leder, eneeier og eneste ansatt i Møllerstad Rekruttering.

- Jeg hadde lyst til å konsentrere meg om de bransjene som jeg både har mye erfaring med og som jeg synes er interessante. Det er kultur, media, organisasjonsliv og akademia, sier Møllerstad.

- Hva har du valgt bort?

- Når du driver et større firma må du være opptatt av større volum og flere tjenester. Det er flere munner å mette. Nå står jeg litt friere fordi jeg bare har meg selv jeg skal passe på.

- Folk tror jeg har pensjonert meg

Den erfarne hodejegeren har ingen planer om å trappe ned.

- Når jeg har fortalt at jeg har solgt meg ut av Hodejegerne så tror folk jeg har pensjonert meg. Men, nei, det er alt for tidlig, sier Møllerstad, som er født i 1960.

Helt alene står hun riktignok ikke. Hun har knyttet til seg de eksterne rådgiverne Turid Grønlund, som er utdannet journalist og har erfaring som redaksjonssjef fra NRK og Aftenposten, Øyvin Tjore, som har drevet med coaching i eget selskap i 30 år, Anne Marie Storli, mangeårig kommunikasjonsleder fra offentlig virksomheter og tidligere generalmajor John Maxfield Steineger fra Forsvarets Sanitet.

- Jeg er et veldig sosialt menneske, og når du er hodejeger jobber du med folk hele tiden. Jeg er veldig opptatt av at de som er med på laget skal bli et bra team, sier Møllerstad.

På egne bein:

Gro Møllerstad har lang erfaring som hodejeger. Nå har hun samlet sammen et knippe rådgivere og startet et nytt selskap under eget navn.

- Hadde veldig god inntjening i fjor

Hodejegerne hadde en omsetning på 17,5 millioner kroner og et resultat før skatt på 5,6 millioner kroner i fjor. Det er en resultatforbedring på over 900 prosent fra 2020.

- Det var et supert år i fjor. Det var jeg mye av årsaken til, sier Møllerstad.

- På hvilken måte?

- Jeg hadde en veldig god inntjening i fjor.

Det er også grunnen til at hun bruker sitt eget navn i det nye selskapet sitt poengterer hun.

- Dette tror jeg kan bli veldig bra og foreløpig ser det også sånn ut Jeg har hatt mer enn nok å gjøre siden oppstarten for fire måneder siden.

- Hvor mye fikk du for aksjene i Hodejegerne?

- Det kan jeg ikke si noe om. Vi ble enige om prisen, og jeg er godt fornøyd.

Braathen: - Alle ansatte bidro

I 2018 rekrutterte Gro Møllerstad sin egen sjef da hun hentet inn tidligere Widerøe-direktør Åsta Braathen som ny partner og daglig leder i Hodejegerne.

- Hvordan gikk dette samarbeidet?

- Det har gått helt fint, sier Møllerstad.

- Dere skilles som venner?

- Absolutt. Det er en tid for alt, og nå har jeg lyst til å konsentrere meg om de bransjene som er mine spesialområder.

Åsta Braathen kommenterer partnerens exit slik i en e-post til Kampanje:

- Vi i Hodejegerne ønsker Gro lykke til. Gro er dyktig og i dagens marked er det plass til flere sterke aktører. Hodejegerne går så det suser, med et resultat i første kvartal som er 15 prosent bedre enn første kvartal 2021.

Konfrontert med Møllerstads påstand om at hun var mye av årsaken til det gode resultatet i fjor, svarer Braathen:

- 2021 var et godt år for Hodejegerne. Vi opplevde økt etterspørsel og interesse som har bidratt til veksten vår, særlig fra nye bransjer og sektorer. Alle ansatte bidro til de gode resultatene.

HodejegerneDobler omsetningen og mangedobler resultatet

Hodejegerne 2021 2020 Endring i prosent
Omsetning 17,5 8,6 + 103
Driftsresultat 5,6 0,5 + 916
Resultat før skatt 5,6 0,5 + 916

Alle tall i millioner kroner.

Hodejegere skiller lag og blir konkurrenter - Gro Møllerstad bryter ut av egen millionbedrift etter «superår»