Skal lede innholdssatsingen til Starcom og Kitchen: - Mye upløyd mark

Publicis mistet sjefen for content-satsingen Shift til The Oslo Company, men har nå pekt ut erstatteren.

Publisert / Oppdater

Jacob Andersen
Jacob Andersen

Det har skjedd mye i Shift, Publicis-byråene Starcom og Kitchens content-miljø, denne måneden. Forrige uke ble det klart at redaktør i Kitchen, Guro Istad forlater byrået for å lede Pressens hus. Bare fire dager senere snappet The Oslo Company lederen av Shift, Lise Marie Mørkved, som skal bli reklamesjef i selskapet.

Nå er det klart hvem som blir Mørkveds arvtager. Publicis har funnet sin erstatter internt og Maria Egeland rykker opp fra stillingen som Head of Content til å bli direktør for hele forretningsområdet.

- I skjæringspunktet mellom innhold og teknologi er det mye upløyd mark, noe som gjør Shift til et fantastisk spennende og lærerikt sted å være. Å få lov til å lede dette laget er ikke mindre enn et stort privilegium, sier Egeland til Kampanje.

Egeland har femten år bak seg som rådgiver og redaktør, de siste fire årene som leder for Kitchen og Publicis-gruppens redaksjonelle ressurser. Hun har i løpet av de siste årene bygget opp og etablert en redaksjon med blant annet journalister, innholdsrådgivere, SoMe-spesialister og videoprodusenter. Den nye Shift-sjefen sier det knapt finnes et mer spennende fagfelt innen moderne markedsføring enn «content marketing».

- Mange vil huske de opphetede diskusjonene tilbake i 2014 og 2015. Nå er «content» allemannseie og inngår som en viktig strategisk brikke i markedsføringen hos de fleste merkevarer. Vårt fokus har hele tiden vært å kombinere journalistisk håndverk fra øverste hylle med alle mulighetene teknologien gir oss til utvikling og distribusjon, sier Egeland.

Les også: The Oslo Company snapper ny reklamesjef fra Kitchen

Lederbytter:

Maria Egeland blir ny leder av Publicis Shift, og overtar stafettpinnen etter Lise Marie Mørkved. - Maria Egeland har en høy stjerne både blant kunder og internt, sier Peder Mittet, administrerende direktør for Publicis-byråene. Foto: Eivor Eriksen

- Alltid kjedelig å miste flinke folk

- Hva betyr det for dere å miste både Istad og Mørkved på kort tid?

- Det er selvfølgelig alltid veldig kjedelig å miste flinke folk som er vi er veldig glade i, sier Egeland.

Hun sier det ikke er noen sammenheng mellom at de begge to forlater selskapet nå.

- De fikk begge to tilbud som vi skjønner at det var mer enn vanskelig å si nei til. Lise Marie som reklamesjef i Oslo Company og Guro som går tilbake til presseverden, som er det hun kommer fra. Guro har jo også tidligere jobbet med å få på plass et initiativ rundt Pressens hus, før hun kom til oss. Så det er virkelig rett kvinne på rett sted med Guro i den rollen, sier Egeland.

- Vi er kjempelei oss for at de forlater oss, men også stolte over de nye jobbene de går til, legger hun til.

Den ferske Shift-sjefen har allerede rukket å gjøre sin første ansettelse. Egeland har hentet Christel Jørgensen, som går fra Egmont Live til rollen som kommersiell prosjektleder i Shift.

- Uavhengig av at de slutter hos oss, så hindrer ikke det oss fra å vokse. Vi har kommet gjennom pandemien med vekst i hele perioden, og gir full gass, sier Egeland.

Les også: Publicis Shift henter fra Egmont: - Stod ut i mengden

Jeg er overbevist om at vi bare har sett starten på hva dette området representerer hos oss. Peder Mittet, administrerende direktør for Publicis-byråene

- Et av våre viktigste satsingsområder

Peder Mittet, administrerende direktør for Publicis-byråene, er glad for at de fant Shifters nye sjef internt.

- Maria har en høy stjerne både blant kunder og internt, og vi ser det som en stor styrke at vi fant den nye lederen i egne rekker, sier Mittet til Kampanje.

- Innhold er et av våre viktigste satsingsområder, og en sentral del av leveransen på de fleste av kundene i både Kitchen, Starcom og MSL, fortsetter han.

Mittet sier innholdsmarkedsføring ikke er løsrevet fra strategi eller andre virkemidler, men en sentral del av helheten i Shift.

- Jeg er overbevist om at vi bare har sett starten på hva dette området representerer hos oss. Shift har de aller beste forutsetningene for å lede utviklingen med sømløs tilgang til de kreative ressursene i Kitchen, PR-ekspertisen i MSL og medie- og teknologikompetansen i Starcom. Sånn sett er SHIFT «Power of One» i praksis, sier Mittet.

Les også: Byråkjempe betaler tilbake lønnskutt på flere millioner: - Mange har strukket seg langt

Skal lede innholdssatsingen til Starcom og Kitchen: - Mye upløyd mark