Guro Istad blir ny leder for Pressens hus. Istad er redaktør i Kitchen reklamebyrå og har jobbet som journalist og nyhetsleder med erfaring fra BA, BT og VG. Det melder Institutt for Journalistikk (IJ) i en pressemelding.

- Jeg er ydmyk overfor oppgaven jeg har foran meg, og ser frem til vi fyller huset med masse godt, interessant og lærerikt innhold. Vi skal lage et Pressens hus som pressefolk og medieinteresserte i hele landet føler seg hjemme i. Det gleder jeg meg voldsomt til å ta fatt på, sier Istad.

Det var nærmere 30 søkere til den nyopprette stillingen. I Skippergata 24 i Oslo jobbes det nå iherdig for å klargjøre to bygårder til innflytting for 11 medieorganisasjoner i det som blir Pressens hus.

- Vi har store ambisjoner for Pressens hus. Istads kombinasjon av redaksjonell og kommersiell erfaring er perfekt for å nå våre mål, sier en fornøyd leder av styringsgruppen Mads Storvik, som til daglig er sjefredaktør og administrerende direktør i NTB, Pressens hus største medieorganisasjon.

Les også: Tove Bjørgaas blir USA-korrespondent igjen

Siri Skaalmo, leder for Institutt for Journalistikk som er organisasjonen som ansetter og har ansvar for den daglige ledelsen av huse, sier de vil invitere bransjen inn til både fag og fjas.

- Her skal vi diskutere journalistikk og samfunnsspørsmål og vi skal både dele, lære av hverandre og utfordre etablerte sannheter. Det er en merkedag når vi nå også har en dedikert person til å lede og koordinere Pressens hus for medieorganisasjonene og for publikum, sier Skaalmo.