Hyret inn Accenture for å rydde i programavdelingen – her er lederstillingene som skal lyses ut

Fristen for å søke går ut fredag.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian Hauger

Denne uken kom nyheten om at TV 2 skal kutte syv årsverk i programavdelingen. Kuttene kommer som et resultat av en større omorganisering i kanalen der kanalen skal ruste seg i konkurransen mot de globale strømmegigantene som Netflix, HBO og Disney. 

- Målet er å jobbe smartere og mer spisset i kampen om det beste innholdet, sa programdirektør i TV 2, Kathrine Haldorsen, til Kampanje tidligere denne uken.

Les også: TV 2 kutter syv årsverk: - Må jobbe raskere

I dag jobber det rundt 35 årsverk i TV 2s programavdeling, men i dette tallet ligger det også andre funksjoner som research og innkjøp. I første omgang er det prosjektlederstillingene i programavdelingen som vil bli berørt når TV 2 nå skal kutte syv årsverk, slik Kampanje forstår saken.

Til å rydde i programavdelingen skal TV 2-ledelsen ha hentet inn ekstern hjelp, og denne gangen er det konsulenthuset Accenture som har fått jobben.

- Det er gjennomført en stor mengde intervjuer, internt og eksternt, som et av grunnlagene inn i arbeidet. Accenture har her bistått med metodikk og ressurser til å gjennomføre dette arbeidet, sier programdirektør Kathrine Haldorsen til Kampanje. 

Hun understreker at det likevel organiseringen er hennes beslutning som leder av programavdelingen.  

- Den nye organiseringen handler om hvordan programavdelingen skal møte de utfordringene vi står ovenfor de neste tre-fem årene. Organiseringen er en intern beslutning, som i siste instans er min beslutning som programredaktør, sier Haldorsen.

Det er ikke første gang TV 2 henter inn ekstern hjelp. Under den store slankeprosessen i 2017 da TV 2 skulle kutte 177 årsverk og rundt 350 millioner kroner, var det konsulenthuset Qvartz som fikk jobben. I dag er Qvartz gått sammen med Bain. Da TV 2 tidligere i år jobbet med merkevarestrategien og det nye visuelle designet, var det North Alliance-byrået Bold som fikk jobben. 

Accenture hadde torsdag ettermiddag ikke anledning til å kommentere oppdraget.

Les også: Vraker snart 30 år gammel logo – slik skal «nye» TV 2 se ut

Alle i avdelingen har fått den samme sjansen til å søke på stillingene som nå er lyst ut Rolf Wenell, teamleder i programavdelingen i TV 2

Ansatte reagerer på nye kutt

Resultatet av Accenture og TV 2s siste ryddejobb, har skapt misnøye internt og ble heller ikke tatt imot av klubben i TV 2. Klubbleder Margrethe Håland Solheim sa tidligere i uken til Kampanje at syv personer er en betydelig andel av programavdelingen, og at det kom som en overraskelse at TV 2 mener at så mange stillinger må kuttes. 

- Det er mange som er overrasket og sjokkert over det som er blitt kjent i dag, og det er alltid en vanskelig beskjed å få at du eller dine kollegaer står i en usikker arbeidssituasjon. Flere stiller seg også undrende til at TV 2 kutter så kraftig i denne gruppen, som forvalter og kvalitetssikrer hele TV 2s portefølje av programmer., sa Solheim videre. 

Haldorsen sier endringene handler om en ny måte å jobbe på.

- Essensen i endringen vi gjør er at vi flytter ressurser til inntaket vårt og fordeler utviklingsarbeidet på flere personer, mens vi i produksjonsfasen i større grad enn før, kommer til å gi produksjonsselskapene tillit og arbeidsro. Dette er et skifte som gir konsekvenser i måten vi er organisert på. På alle nivåer, sier TV 2s programdirektør. 

Les også: «Sjokkert og overrasket» over TV 2-kutt: - Aksepterer ikke oppsigelser

Lyser ut seks lederjobber

Etter det Kampanje forstår legges det nå først opp til at de ansatte i programavdelingen kan søke på seks nye lederstillinger. Fristen går ut denne uken og allerede på tirsdag skal det etter det Kampanje kjenner til offentliggjøres hvem som blir de nye lederne.

Tre av de seks stillingene som det nå skal søkes på, er tre nye innholdssjef-stillinger knyttet til «drama», «fakta» og «underholdning». Disse tre skal ta inn og eie prosjektene TV 2 setter i gang, får Kampanje opplyst.

Det harmonerer godt med den nye forretningsstrategien som TV 2 presenterte tidligere i år, der kanalen fremover skal satse på «drama», «reality og dokusåper», «bred underholdning» og «fakta og dokumentarer». Det skal satses på det digitale og strømmetjenesten TV 2 Play og lineære seersuksesser som «Senkveld» og «Skavlan» har allerede gått ut på dato. Samtidig skal det bli færre talentshow og dyre studioproduksjoner. 

I tillegg åpnes det også for ansatte kan søke på to stillinger som skal bidra med ekspertise inn i prosjektene samt én forretningsutvikler. Programdirektør Haldorsen vil ikke bekrefte disse opplysningene, utover å si: 

- Ny organisering gir også helt nye lederroller. De har ulikt ansvar som er beskrevet og delt med avdelingen, er Haldorsens knappe kommentar her.  

- Stemmer det at det er satt en frist til fredag allerede for å søke på disse jobbene?

- Vi bemanner disse rollene først, og har bedt alle som er interesserte om å melde sin interesse innen fredag 30. april. Tidslinjen har vi hatt tett dialog med tillitsvalgte om, sier hun. 

Underholdningssjefen:

Underholdningssjefen i TV 2 i mange år har vært Rolf Wenell som en periode også var programdirektør. Her sammen med TV 2-kollega Jarle Nakken.

Sjefer må søke på nye lederjobber

TV 2s programavdelingen har i dag ulike lederroller og opererer både med teamledere, utviklingssjefer og produksjonssjerer. De tre teamlederne har vært Rolf WenellIda Kalheim og Eda Syvertsen som alle nå kan søke på de nye lederjobbene. Det samme skal også gjelde for utviklingssjefen Silje Hestvik og produksjonssjefen Anita Rennan, får Kampanje opplyst fra kilder med kjennskap til prosessen.

Les også: TV 2 ansetter utviklingssjef

En av dem som har lengst fartstid i TV 2 er Wenell, som har vært den store underholdningssjefen i TV 2 i en årrekke. 

- Jeg har ikke noe å kommentere rundt dette, og sitter med samme informasjon som alle andre. Alle i avdelingen har fått den samme sjansen til å søke på stillingene som nå er lyst ut, sier Wenell til TV 2.

Wenell har vært med på flere omorganiseringer i programavdelingen og har jobbet for flere programdirektører som danske Pil Gundelach Brandstrup, Jarle Nakken og nå sist Kathrine Haldorsen og har også selv vært konstituert i lederjobben.

- Kommer du til å søke på en av lederjobbene som nå lyses ut?

- Jeg har ikke noe mer å tillegge, sier Wenell.

Les også: Han blir ny underholdningssjef i TV 2

Det er ikke første gang det kuttes i programavdelingen og omorganiseres i TV 2. Da TV 2 gjennomførte sin store slankeprosess i 2017 og skulle spare 350 millioner kroner ble det også en prosess som holdt på å ende i rettssystemet. To programredaktører til sak mot kanalen. Linn Aubert og Anne-Karin Lundeby for «usaklige oppsigelser», men kom siden tilbake til jobbene sine og jobber fortsatt i TV 2. 

Les også: Programredaktører i TV 2 saksøker kanalen

Hyret inn Accenture for å rydde i programavdelingen – her er lederstillingene som skal lyses ut