«Sjokkert og overrasket» over TV 2-kutt: - Aksepterer ikke oppsigelser

- Det er nå mange spørsmål rundt hvordan arbeidsoppgavene skal bli gjennomført på en forsvarlig måte, sier klubbleder Margrethe Håland Solheim.

Publisert / Oppdater

Ragnhild Aarø Njie
Ragnhild Aarø Njie Journalist

Tidligere i dag ble det kjent at TV 2 gjennomfører en omorganisering i programavdelingen sin. Programredaktør Kathrine Haldorsen delte nyheten under et allmøte i TV 2s programavdeling i dag morges, og informerte samtidig de ansatte om at syv årsverk blir overflødige. 

Det jobber i dag omtrent 35 årsverk i TV 2s programavdeling.

Haldorsen fortalte da til Kampanje at målet med den nye organisasjonen er at de skal jobbe smartere og mer spisset i kampen om det beste innholdet. 

- Programavdelingen i TV 2 jobber ut mot en moderne produksjonsbransje. Hvis de skal komme til oss med sine beste ideer først, så må vi være bedre organisert enn det vi er i dag, sa hun videre. 

Haldorsen trakk også inn konkurranse fra internasjonale aktører og uttalte at TV 2 var nødt til å jobbe raskere. 

Klubbleder i TV 2, Margrethe Håland Solheim, sier til Kampanje at syv personer er en betydelig andel av programavdelingen, og at det kom som en overraskelse at TV 2 mener at så mange stillinger må kuttes. 

- Det er mange som er overrasket og sjokkert over det som er blitt kjent i dag, og det er alltid en vanskelig beskjed å få at du eller dine kollegaer står i en usikker arbeidssituasjon. Flere stiller seg også undrende til at TV 2 kutter så kraftig i denne gruppen, som forvalter og kvalitetssikrer hele TV 2s portefølje av programmer. Det er nå mange spørsmål rundt hvordan arbeidsoppgavene skal bli gjennomført på en forsvarlig måte med så få årsverk, sier Solheim videre. 

- Bør finnes mange muligheter

Solheim forteller at medlemslistene i Klubb 2 er konfidensielle, og hun ønsker derfor ikke å opplyse om hvor mange av de ansatte i programavdelingen som medlem. Samtidig bekrefter hun at programavdelingen har ansatte som er organisert i klubben. 
 
- Hva tenker de om at TV 2 nedbemanner nå?
 
- TV 2 har vært tydelige på at vi ikke er i en nedbemanningsprosess, og klubben aksepterer derfor ikke overtalligheten. Vi kommer ikke til å akseptere oppsigelser. TV 2 er en stor bedrift i vekst, og det bør derfor finnes mange muligheter for disse ansatte innenfor TV 2s vegger. 
 
- Har noen av dem gitt signaler om at de vil ta sluttpakke? 
 
- Det er det alt for tidlig å si noe om, sier Solheim. 
 

«Sjokkert og overrasket» over TV 2-kutt: - Aksepterer ikke oppsigelser