Telekom-annonsører lar seg ikke stanse av koronakrisen: - Vil ikke si vi øker trykket

Den svenske telekjempen kobler også de to merkevarene Telia og Get tettere enn noen gang.

Publisert / Oppdater

Jacob Andersen
Jacob Andersen

Der flere store bransjer er hardt rammet av koronakrisen og bremser eller utsetter sine reklamekampanjer, er telekomindustrien blant dem som heller viser muskler. I slutten av mars gikk Canal Digital på lufta med en ny stor kampanje, nå er det Telias tur. Fredag kveld slipper Telia sin nye reklamefilm på TV 2 og for første gang kobler de Telia og Get-merkevarene tett sammen.

Det er ikke det eneste unike med filmen. Reklamen er også den første Try-produksjonen siden telegiganten la samtlige byråavtaler hos Try-huset tidligere i år. 

Les også: Telia sier opp flere byråavtaler - Los & Co, Anorak og Redink mister store reklameoppdrag

Markedsdirektør Camilla Forberg i Telia sier de nå er klare for å slippe et helt nytt konsept som også tar opp seg noen uforutsette konsekvenser av koronakrisen der så godt som hele Jobb-Norge sitter på hjemmekontor. 

- Det er et konsept som vi har utviklet fordi vi står i den tiden vi er i, sier Forberg til Kampanje.

Forberg sier at deres merkevareløfte aldri har vært mer aktuelt.

- Vårt merkevareløfte «Your New World of Digital Experiences» har aldri vært mer aktuelt enn det det er nå. Så for oss har det vært viktig å kommunisere det som er aller viktigst for våre kunder, at internett funker hjemme hos oss. Get og Telia leverer internett gjennom fast og mobilt nettverk. Du skal ikke bry deg om internett, det gjør vi. Sammen. Dette er første gang vi kobler disse to merkevarene så tett, sier Forberg.

Det var sommeren 2018 at den svenske telekjempen Telia kjøpte TV- og internettdistributøren Get for hele 21 milliarder kroner. Senere fulge selskapet opp med å kjøpe den svenske TV-kanalen TV4 for nærmere ni milliarder kroner. 

Les mer: Telia sikret seg Get - nå er stort tv-kjøp på trappene

Trykker til med gammel Queen-slager

I sentrum for Telias nye reklamekampanje står en Try-signert reklamefilm med taglinen «The Show Must Go Online», lettere inspirert av den gamle Queen-slageren «The Show Must Go On» fra tidlig 1990-tall. Filmen som skal på i kveld er heller ikke det eneste kortet Telia har på hånden i påsken. 

- Gjennom hele neste uke så kommer det nye og spennende bevis på «The Show Must Go Online». Allerede på mandag slipper vi en ny tjeneste som heter «Telia sammen» som er en ny digital plattform hvor besteforeldre og barnebarn kan gå i dyreparken sammen og oppleve ting sammen, sier Forberg.

Se filmen her: Telia slipper sin første Try-signerte reklame

Forberg forteller at de skal videreutvikle plattformen og tilføye nye konsepter på den.

- Innsikten er at vi har sett at barnebarna fort blir utålmodige av å bare se på besteforeldrene, selv om besteforeldre kan sitte å se på barnebarna i timesvis. Så for å få aktivisert barnebarna har vi utviklet denne plattformen. I dette universet finnes det mange nye spennende opplevelser som kan deles digitalt. For eksempel kokkeprogram eller teater. 

- Hvordan funker plattformen i praksis?

- Det er en plattform hvor begge logger seg, det er en link som du trykker deg inn på også trykker du deg rundt i dyreparken også ser man besteforeldrene og barnebarn og dyrene på samme skjerm. Så kan du trykke deg fra løver til apekatter og kardemomme by så er det en stor variasjon av opplevelser man kan dele, sier Forberg.

På hjemmekontor:

Den nye reklamefilmen til Telia, som er den første fra reklamebyrået Try, viser den nye arbeidshverdagen som mange nå opplever med hjemmekontor.

- Jeg vil ikke si at vi øker trykket

Den nye reklamefilmen og den kommende «Telia sammen»- plattformen er starten på en innholdsrik påske for Telia. Forberg forteller at de har planer om å presentere nye kundefordeler neste uke. 

- Vi kommer til å ha fire ulike uttak neste uke. I helgen har vi fokus på hovedfilm, mandag kommer «Telia Sammen», på onsdag kommer det noen nye fordeler for alle Telia-kunder og til helgen kommer det nye fordeler for Get-kunder, sier Forberg.

Da Kampanje snakket med Solo-produsenten Ringnes tidligere denne uken sa kommunikasjonssjef Nicolay Bruusgaard i Ringnes at de ville redusere reklametrykket betraktelig.

- Ettersom verden har endret seg veldig de siste ukene vil vårt trykk ut i markedet endres og reduseres betraktelig. Påsken blir annerledes enn den så ut da vi planla den, sa Bruusgaard til Kampanje.

Også Coca-Cola har uttalt at de nå stanser all markedsføring som en følge av koronakrisen.  Men markedsdirektør Camilla Forberg vil ikke si at Telia nå øker trykket. 

- Jeg vil ikke si vi øker trykket, vi ville hatt kommunikasjon ute uansett, men vi har snudd oss rundt og egentlig laget alt nytt på grunn av situasjonen og fordi vi er mer relevante enn noen gang. Fordi vi leverer nye digitale opplevelser til det norske folk, sier Forberg.

Telekom-annonsører lar seg ikke stanse av koronakrisen: - Vil ikke si vi øker trykket