Etter en innledende intern kvalifiseringsrunde, gikk seks eventbyråer videre til neste runde i kampen om å bli Nordeas nye eventpartner. I runde to - med såkalte «kjemimøter», fikk hvert av byråene møte representanter fra flere ulike avdelinger i Nordea, og tillegg til å måtte svare på spørsmål fra innkjøpsavdelingen.

Deretter gikk to byråer videre til en omfattende finale der de byråene ble bedt om å presentere sine styrker, vise til relevante prosjekter og overbevise Nordea om at de var den rette samarbeidspartneren - noe Fieldwork lykkes med.

Eventbyrået er for øyeblikket Norges best plasserte eventbyrå, på den prestisjetunge topp 30-listen «Best Event Awards» til Bea Awards, der norske byråer totalt har tre plasseringer. I tillegg til Fieldwork er også 6.sans (23. plass) og JCP (28. plass).

- Fieldwork stod virkelig ut i denne prosessen, hvor de både var oppriktig interessert i Nordeas oppgaver fremover, og ikke minst så viste de en god appetitt i å være med på reisen fremover, sier Cecilie Svegaarden, Head of Marketing and Customer Communication i Nordea, i en pressemelding.

Videre i meldingen heter det at Fieldwork sikret avtalen på bakgrunn av erfaring, tankesett og lokal ekspertise, i tillegg til et omfattende europeisk nettverk.

Les mer: Tre norske byråer på prestisjetung liste - blant verdens 30 beste eventbyråer

- Her har mange innkjøpere mye å lære
Fieldwork er en del av «27 Names»-nettverket som jobber på tvers av 20 land med uavhengige byråer som tilbyr event- og opplevelsebasert kommunikasjon.

Nordea trekker også frem at eventbyråer fikk svært gode referanser fra eksisterende kunder og at de hadde en god match på kjemi, kompetanse og verdier.

Kundeansvarlig og partner i Fieldwork, Fredrik Kolverud, hyller byråkonkurransens gjennomførelse.

- Vi vil hedre Nordea for en nytenkende, rettferdig og effektiv anbudsprosess, der de selv gjør mye innsiktsarbeid. Her har mange innkjøpere mye å lære, sier Kolverud.

- Prosessen motiverer til en tillitsfull start på et spennende samarbeid med en av de mest innovative bankene i Norden, legger han til.

- Avgjørende for å sette avtrykk
Administrerende direktør i eventbyrået Øystein Johanssen, sier at det er en stor anerkjennelse å bli valgt som partner.

- Dette beviser at vi har meget erfarne og dedikerte team og vi ser frem til å bidra til Nordea sin visjon om å skape de beste kundeopplevelsene og å være en innovativ og bærekraftig bank i Norden, sier Johanssen.

Det første store synlige beviset på samarbeidet finner sted i sommer.

- Eventer og åpne hus er en viktig del av Nordeas merkevare. Å treffe folk og kunder på fysiske møteplasser er avgjørende for å sette avtrykk og etterlate inntrykk. Et eksempel på dette er nettopp partnerskapet vi har med Palmesus som har vært en stor suksess så langt, og med Fieldwork på plass vil vi legge listen enda litt høyere, tilføyer Svegaarden i Nordea.

Det var i 2022 at Nordea inngikk et samarbeid med Palmesus, som er Skandinavias største strandfestival i Kristiansund.