Et fullstad frokostmøte i regi Civita var rammen da valgkampens første statsministerduell mellom Erna Solberg og utfordrer Jonas Gahr Støre fant sted.   Tilstede i salen var juryen il Kampanjes valgkampjury, og juryen og juryleder Terje Svabø mente at Ap-lederen tok første runde.

- Jonas hadde stått opp tidligst og var best forberedt. Skal vi spare på sekseren til senere i valgkampen så blir det terningkast fem til Jonas og fire til Erna, sier Svabø til Kampanje rett etter debatten.

Kampanje kårer som alltid det partiet som har gjennomført den beste valgkampen. Det skjer klokken 0900 søndag 10. september, dagen før valget, på TV 2 Nyhetskanalen.    Følg valgkampjuryen på #valgkampjury! Kom med innspill til juryen på Twitter og Facebook - husk hashtagg! 

Se video her. 

Under debatten hadde Ap-lederen flere gode replikker og til og med et par vitser dro han opp av ermet. Gahr Støre brukte også sterke ord og hadde sterke onliners som «makkverk» i sin beskrivelse av kommunereformen,«blablabla»-refomer i helsesektoren og «fire tapte år» under Solbergs ledelse. 

 Jonas Gahr Støre hadde fått orden på one-linerne og tok en knepen seier over statsminister Erna Solberg i den første duellen dem i mellom i årets valgkamp.

Dermed ble det et takk for sist fra Gahr Støre som sist uke, måtte tåle å tape for statsministeren og Høyre-lederen på Ekebergsletta på den store kjendiskampen i forbindelse med Norway Cup.

I går skrev også Kampanje at Erna Solberg er største på sosiale medier både i antall Facebook-poster, antall følgere og ikke minst medieomtale på sosiale medier.

Les også: Erna herjer på sosiale medier – nesten dobbelt så stor som Jonas

Men onsdag tok en svært godt forberedt Gahr Støre revansje. Rett etter debatten sa Gahr Støre følgende til Kampanje. 

- Jeg føler et veldig ansvar for å være på hugget i hele valgkampen og være godt forberedt. Jeg var oppe til midnatt i går på sommertoget langt nede i Aust-Agder, men var tidlig oppe, sa Solbergs største utfordrer til statsministerjobben. 

Neste duellen kommer allerede neste uke på den store partlederdebatten i Arendal under Arendalskuka.