Navn: Christian Steffensen

Alder: 42

Stilling: Kommunikasjonsdirektør i Nordea

Årets ferie: - Jeg er forelsket i Italia, og tilbringer alltid deler av sommerferien her. I år er vi på Sicilia, hvor vi blant annet skal besøke Cefalu på nordkysten. Senere håper jeg at det blir litt tid til å være litt på hytta i Bamble også. Når været er bra, er det et flott sted å være.

Den perfekte sommermaten: - Da må det vel bli noe italiensk. God mozzarella og skinke er en bra start, så tar jeg gjerne en spaghetti vongole som er med skjell, som minner om hjerteskjell, tiramisu til dessert. Italia har bedre røde enn hvite viner, synes jeg, men i og med det er sommermat, får det bli en Frascati.

- Du kom fra stillingen som næringslivsreporter i TV 2 til jobben som pressesjef i Nordea i 2015 – og nylig rykket du opp til stillingen som kommunikasjonsdirektør. Det tyder på at du har tålt overgangen fra mediebransjen til bank og PR og at du trives godt?

- Ja, jeg trives godt. Det har vært mye å lære, men det var jo også litt av årsaken til at jeg ønsket å jobbe med noe annet enn tv-nyheter. Journalistfaget har mange likheter med PR-faget, men det er også mye som er nytt. Det er veldig fascinerende å jobbe i en bank. Jeg hadde ikke helt tatt inn over meg hvilken samfunnsinstitusjon banken er. For oss som jobber med kommunikasjon  betyr en svært variert arbeidsdag.

- Tenk deg at du arrangerte en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med og hvor går ferden?

- Jeg er blitt veldig glad i å løpe. Jeg kunne godt tenkt meg å diskutere treningsfilosofien til Norges største løper gjennom tidene, Vebjørn Rodal. Sammen med en italiensk kokk, selvfølgelig. 

- Hvilken bok vil du anbefale Kampanjes lesere i sommer og hvilken bok ser du selv frem til å lese?

- «To søstre» av Åsne Seierstad, ser jeg i hvert fall frem til å lese. Unge som radikaliseres er vanskelig, men viktig å forstå. 

- Hvem eller hva irriterer deg aller mest i den norske medie- og kommunikasjonsbransjen?

- Klikkhoreri synes jeg er temmelig tåpelig, uansett hvor eller hvem som er kilde. Det gjør at jeg tidvis blir litt lei både av Facebook og noen medier her og der.

- Hvem tror du og hvem håper du blir Norges statsminister etter valget?

- Jeg tror Jonas vinner, men lever godt med begge alternativene.

- Hvilken nyhet fra den siste tiden skulle du ønske var falsk?

- Det er vel ikke akkurat fra den siste tiden, men jeg synes fortsatt det er merkelig at en litt aparte tv-kjendis er president i USA.

- Bør Facebook og Google være med på å finansiere norske medier?

- Jeg synes det er merkelig at de skatter såpass lite som de gjør i Norge, så å gjøre noe med det kan være en god start. 

- Hvem identifiserte du deg aller mest med i «Skam»?

- Jeg ble ikke bitt av «Skam»-basillen. Vet ikke helt hvorfor. I utgangspunktet er jeg ikke så glad i serier, og jeg går fort lei. Men «Skam» har jo hatt et voldsomt gjennomslag, og skapt viktige debatter. Kanskje jeg får gi serien et forsøk en gang. 

- Hvilken bransje eller bedrift kunne hatt behov for påfyll av kunstig intelligens?

- Enkelte klimaskeptikere. Noen miljøer tar avstand fra forskning på ren trass virker det som.

- Hvilken overskrift drømmer du om å se på Kampanje.com i høst?

«Knakk koden for å ta betalt på nett, nå satser mediene på kvalitetsjournalistikk».