Tidligere i dag skrev Kampanje at den verbale duellen mellom statsminister Erna Solberg (H) og Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum i Stortingets spørretime har skapt bølger i sosiale medier.  Hun kom med et skarpt svar til Sp-lederen som ertet henne og statsrådene i regjeringen.

Høyres PR-folk grep sjansen umiddelbart og publiserte en videosnutt fra spørretimen på Facebook. Videoklippet har etter to uker passert én million visninger på Facebook, hvilket er rekord på Facebook for politiske partier i Norge.

Les også: Ernas skjennepreken ga millionrekord på Facebook

Se hele sekvensen fra Stortingets spørretime her

I Facebook-videoen hopper Høyre elegant over Vedums oppramsing av sentraliseringsglade statsråder. Sp lar seg ikke hisse opp av verken filmen eller redigeringen.

- Senterpartiet tåler en støyt
- Først av alt så blander vi ikke oss bort i hva Høyre publiserer på Facebook, de får velge selv hvordan de ønsker å fremstille seg gjennom sosiale medier. Utover det så tåler Senterpartister en støyt. I Senterpartiet er vi opptatt av at å holde fokuset på politikk og politikken innhold. Generelt sett er vi lite glad i det politiske spillet, og mener dette undergraver politikken, sier medierådgiver Lars Vangen i Sp til Kampanje.

Han forteller at Sp-lederen i spørretimen forsøkte å belyse hvordan valget i høst vil få konsekvenser for norske kommuner.

- Trygve Slagsvold Vedum er opptatt av å ha en lett og tydelig form uten for mye snikksnakk rundt. Spørsmålet hans under denne spørretimen var om tvangsreformen ville fortsette om Høyre vant valget. Vi registrerer at dette var et spørsmål som statsministeren lot seg irritere av, og valgte å flytte fokuset fra politikk til retorikk. Dette er for øvrig ikke noe vi lenger blir overrasket over. Vi har over tid kritisert regjeringen for sentralisering og de mange reformer som går ut over de lokale tjenestene til folk, sier Vangen.

- Sammenligner oss med Trump
Spørretimen utløste et Høyre-skred av beskyldninger om populisme mot Sp.

  -Vi ser at Høyre sitt svar på vår kritikk er å sammenligne oss med Trump, eller å kalle oss populister, bakstreverske, gammeldagse eller å beskylde oss for både harselas og latterliggjøring. Det lever vi godt med. Vi vil fortsette med kritikk av denne regjeringens politikk, uavhengig av hva de kaller oss. Til syvende og sist er det politikken som er viktig, og vi håper Høyre etter hvert vil være med på en diskusjon om den, ikke bare karaktestikker, sier Vangen.

Senterpartiet har merket seg Høyre-filmens slagkraft på Facebook, men partiet har ingen planer om å kopiere regjeringspartiet.

- Videoen viser hvor kraftig virkemiddel video kan være. Vi for vår del kommer videre til å fokusere på innhold som handler om de politiske sakene, så får Høyre lage de videoene de ønsker. Til syvende og sist tror vi folk gjennomskuer hva som er spill, og hva som er viktig. Jeg tror også at det var Trygve Slagsvold Vedum sin litt morsomme vri som gjorde denne videoen populær, mer enn en litt fornærmet statsminister Erna Solberg, sier Vangen.