Dagens Næringsliv presenter i kveld den nye omdømmemålingen til Apeland som årlig slippes i forbindelse med PR-byråets arrangement «Omdømmedagen».

På årets måling kommer det klart frem at dagligvarekjeden Rema 1000 faller kraftig som en følge av det selskapet kaller «bestevennstrategien» og kutt i antall leverandører.  

 - Rema har tradisjonelt vært et selskap folk har vært veldig glade i, men de faller på alle dimensjonene i år. Det ser vi at i stor grad skyldes bestevennstrategien, fordi folk er forbannet på at de ikke får tak i varene de vil ha, sier administrerende direktør Ole Christian Apeland i Apeland til Dagens Næringsliv.

Kommunikasjonsdirektør Mette Fossum i Rema 1000 beskriver resultatet fra undersøkelsen som en «tydelig tilbakemelding fra publikum» og mener resultatene ikke er overraskende «i lys av de siste månedene med støy».

Schibsteds digitale rubrikk- og markedsplass Finn topper listen for tredje året på rad.