Navn: Anniken Haugen Jebsen

Alder: 44 år

Stilling/firma: Daglig leder og partner i Zynk

- Nå som du har tatt over roret i Zynk, kommer det til å bli åpne kundelister i Zynk?

- Vi er til for kundene våre, og så lenge de ønsker at det er konfidensialitet rundt kundeforholdet, så er det også en selvfølge for oss. Debatten om åpne kundelister blir uansett en skinndebatt, så lenge ingen av byråene med åpne lister deler hvilket arbeid de faktisk gjør. Først da blir det reell åpenhet, men i mange tilfeller vil ikke dette være aktuelt for kundene. Zynk har utredet og er for lobbyregister på Stortinget, der vi mener omverden har en legitim rett til å vite hvem som påvirker de folkevalgtes fordeling av offentlige midler.

- Bypåske eller fjellpåske?

- Fjellpåske – uten tvil! Gleder meg til lange skiturer og hvite vidder.

- Hva har du helst i påskeegget?

- Skikkelig barnslig godteri. Salt lakris, dundersalt og gummigodteri.

- Hvilken bok, film, serie eller podkast bør Kampanjes lesere bruke påsken på?

- Her er jeg så litt bakpå, men boka «Svøm med dem som drukner» av Lars Mytting er en favoritt. Bygget opp som en krimbok, uten alle klisjeene krimsjangeren sliter med. En god kollega ga den til meg en gang jeg trengte noe virkelig godt å lese. Den boken står fortsatt ut i mengden for meg.

- Hvis du skulle skrevet en påskekrim om bransjen – hva har skjedd og hvem har gjort det?

- Jeg tror jeg overlater til forfatterne å lage fantasifortellinger. Som rådgiver forholder jeg meg til sannheten.

- Tror du på alt du leser i norske medier?

- Ja, jeg mener at norske medier stort sett imponerer - både med tanke på innhold og profesjonalitet. Men noen ganger blir jeg skuffet over lavt presisjonsnivå og graden av feilsitering og misforståelser. Det skyldes kanskje kortere deadlines og mindre spesialisering, men det er synd å se utviklingen.

- Blir du med over på DAB eller gir du opp radioapparatet når FM-nettet slukkes?

- Jeg elsker radioen, men hopper bukk over DAB og går rett på nettradio.

- Hva kan man lære av Rema 1000s lansering av Æ og deres bestevenn-strategi?

- Hva jeg mener om ulike aktørers PR-stunt holder jeg for meg selv. Å kommentere bransjekollegers kunder, synes jeg er uproft!

- Blir Snapchat det neste store innen markedsføring eller taper de kampen til Facebook og Instagram?

- Vi har bare sett starten av hva Facebook egentlig er. Jeg tror deres forsprang vil holde seg i lang tid fremover, og få vil klare å måle seg med deres rekkevidde og markedsmakt.

Les påskepraten med Davy Wathne her:
- Teknologien har drept pressens redaksjonelle kontroll