Administrerende direktør Morten Hofgaard Jørstad i Geelmuyden Kiese slutter i byrået. Det var Dagens Næringsliv som først omtalte nyheten.

- Hvorfor slutter du?

- Jeg har vært ti år i GK, og har hatt så godt som alle roller man kan ha i Norge, Sverige og Danmark. Nå er jeg halvveis mot pensjonsalder, og tenkte at jeg enten måtte gå for gullklokka eller prøve noe helt nytt, sier han til Kampanje.

- Ligger det noen konflikt bak avgangen?

- Jeg skjønner at det ville vært gøy hvis jeg kunne sagt det, men sannheten er at Hans Geelmuyden og jeg skilles som gode venner. Vi har jobbet tett sammen i ti år og fått til masse vi er veldig stolte av, bedyrer Hofgaard Jørstad.

Vil ikke avsløre karantene
Morten Hofgaard Jørstad vil ikke avsløre hvor lang betalt karantenetid som ligger i hans arbeidsavtale, men bekrefter at han vil få god til å tenke ut hva han skal gjøre.

- Telefonen har ikke stått stille i dag, det er veldig hyggelig. Men i en periode fremover må jeg fokusere på andre type prosjekter enn de rent kommunikassjonsmessige. Blant annet Zuccarellostiftelsen hvor jeg er styreleder og noen oppstartsbedrifter hvor jeg har vært heldig å bli invitert inn på eiersiden. Også gleder jeg meg til å bruke tid på å lande etter ti hektiske år i Norges mest spennende byrå.

- Hva kommer du til å savne med GK?

- Da kunne jeg skrevet to sider til deg! Du vet hvordan det er, det å jobbe i byrå, er en livsstil, man blir jo en GK-er. Nå skal jeg heie på dyktige kolleger fra utsiden!

- Taushetsplikt om kroppslige minner
Morten Hofgaard Jørstad fikk jobben som norgessjef i Geelmuyden Kiese i november 2015. Da kom han fra jobben som administrerende direktør i GK Danmark.

Han overtok jobben etter Andreas Wabø, som da hadde vært byråets norske sjef i fem år.

- Din forgjenger Andreas Wabø fikk en GK-tatovering i «gave» på et julebord. Hva med deg – har du et livsvarig, fysisk GK-minne på kroppen?

- Hehe. Jeg greide å slippe unna tatovering. Andre mulige kroppslige minner har jeg taushetsplikt om, sier Hofgaard Jørstad til Kampanje med en latter.

Eier og styreleder i Geelmuyden Kiese gruppen, hans Geelmuyden, kommenterer avgangen slik til Dagens Næringsliv: 

- Det er styrets og min oppgave å sikre at selskapet har den til enhver tid beste ledelsen. I GK liker vi å utvikle folkene og lederne våre selv. Derfor er det nå flere som får nye roller, og én som slutter etter eget valg. Slik profesjonaliserer vi oss for videre vekst, sier Geelmuyden til DN.