PR-byrået First House fikk lavere inntekter i 2016 enn året før. Byråinntektene landet på 66,4 millioner kroner, ned fra 73,4 millioner året før. Det er et fall på ti prosent. Det var Dagens Næringsliv som først omtalte saken. 

I en melding forklarer byråleder Per Høiby inntektsfallet med at antallet ansatte var lavere i 2016 enn for to år siden. Flere sentrale rådgivere forlot selskapet i fjor deriblant to av grunnleggerne; Jan-Erik Larsen og deretter Bjørn Richard Johansen og i fjor forsvant også Bjarne Håkon Hanssen. Her skal det legges til at Johansen fortsatt er tilknyttet byrået som assosiert partner.  

Les også: Larsen henter Bjarne Håkon Hanssen

Totalt så jobbet det rundt 22 årsverk i First House i 2016, noe som betyr at hver enkelt rådgiver drar inn rundt tre millioner kroner Ifølge Høiby presterer hver enkelt rådgiver bedre enn noen gang i selskapets syårige historie.

- Vi er fornøyd med selskapets utvikling og resultat. Våre dyktige rådgivere har høy produktivitet og leverer kvalitet, derfor kan vi også vise til en rekordhøy inntekt per rådgiver i 2016, sier administrerende direktør Per Høiby i First House.

Han mener det er naturlig at folk flytter på seg etter en fem-seks år samtidig som han sier flere nye har kommet til som for eksempel, Ceclie Ditlev-Simonsen, Ola Bøsterud og Simen Slettesjø. Totalt så jobber det i dag rundt 28 mennesker i byrået, noe som burde tilsvare en byråinntekt på over 80 millioner kroner i år. 

Men selv om byråinntekten falt i 2016, øker PR-byrået til Per Høiby driftsresultatet fra 7,8 millioner kroner til 8,2 millioner kroner.  Det tilsvarer en margin på 12,3 prosent (9,9).

Høiby sier til Kampanje at markedet for rådgivningstjenester innenfor de kompetanseområder selskapet tilbyr anses som godt, og i årsberetningen flagger styret en høyere ambisjon for selskapets inntjening i 2017 enn det som ble oppnådd i 2016.  

Han legger videre til at First House i fjor hadde oppdrag for rundt 230 ulike kunder, og at selskapet har flere langsiktige og solide kundeforhold, samtidig som 2016 også har gitt nye prestisjekunder og –oppdrag. 

- Vi er glad for den tilliten våre kunder viser oss, og vi ser at den kompetansen vi har samlet innenfor politikk, samfunn og næringsliv er en kombinasjon som et etterspurt, fortsetter Høiby.

Her ser du tallene til First House for 2016. Alle tall MNOK. 

First House 2016 2015 Endring i prosent
Omsetning 71,8 78,8  - 8,8
Byråinntekt 66,3 73,3 - 9,5
Driftsresultat  8,2  7,8   + 5,1
Resultat før skatt 8,1 7,7  + 5,2