Forrige uke var Justin Bieber i Norge for å markedsføre sitt nye popalbum. I den forbindelse gjestet superstjernen blant annet TV 2s «Senkveld» før han skulle holde en gratiskonsernet for et lite utvalg av Bieber-fans.

Etter å fremført kun én låt stormer Bieber av scenen fordi han ble forstyrret av fans da han tørket opp vann fra scenekanten. 

Les mer her: Bieber viste TV2 ryggen 

Flere selskaper, blant annet DNB, hadde loddet ut billetter til konserten. Kreativ leder i DNB, Aina Lemoen Lunde, tror ikke konsert-exiten er negativt for merkevaren Bieber.

- For merkevaren Justin Bieber tror jeg overhodet ikke dette er negativt. Det er med på å bygge opp under en myte om hans litt mer nå røffe attityde. Bieber er fortsatt i overgangen mellom å være ungpike-idol og voksen, sa hun til Kampanje forrige uke.

Les mer her: DNB: - Fikk oppleve ekte rock-and-roll drama 

Det er flere som har spekulert i hvorvidt Bieber på forhånd hadde planlagt å forlate konserten etter bare én låt. 

Rektor ved Markedshøyskolen, Trond Blindheim, sier til TV 2 at han ikke er i tvil om at konsertdroppen var planlagt. 

- Dette har jeg trodd hele tiden. Bieber har profesjonelle folk rundt seg og blir svært godt tatt vare på. Når dette plutselig skjer, er det ikke tilfeldig. Når denne nye låta blir lansert i tillegg, så er jeg ikke i tvil: Dette var planlagt, sier Blindheim til TV 2.

PR-rådgiver Jarle Aabø er enig med Blindheim.

- Han trenger en skandale for å selge sin plate. Han skapte skandalen i Norge, og den gikk verden rundt. Kanskje noen ble litt fornærmet i Norge, men det gir verden blaffen i, sier han til NRK.

Statskanalen har også snakket med Dag Inge Fjeld ved Markedshøyskolen, som mener at Bieber ikke hadde planlagt å forlate konserten.

- Han har vært barnestjerne og blitt multimillionær i veldig ung alder. Dette er typisk for barnestjerner med bare ja-folk rundt seg, som får leve ut alle muligheter. Etter hvert blir de litt for slitne når de skal anstrenge seg og holde en konsert, sier Fjeld til NRK.

Dagbladet har også vært i kontakt med en rekke PR-profiler som strides om hvorvidt Bieber-stuntet var planlagt eller ikke. 

- På generelt grunnlag kan man si at dersom man skulle hatt den samme rekkevidden og omfanget på en reklamekampanje som den omtalen Bieber har fått, hadde man trengt et heftig markedsbudsjett. At nesten hver femte nordmann så innslaget på Senkveld, med den lengden det hadde, har en verdi som det nesten er umulig å kjøpe seg til, sier Hanne Kjærnes i PR-operatørene til Dagbladet. 

Hele TV 2s sending med Bieber-intervjuet hadde et snitt på 895.000 seere. Det er det beste seertallet for «Senkveld med Thomas og Harald» siden 2010.

Les mer her: Bieber løftet Senkveld mot millionen