Forrige uke slapp den norske rapgruppa Karpe Diem tre nye låter med musikkvideo under prosjektnavnet Heisann Montebello. Både låtene og videoene har mottatt gode kritikker, og blitt skrevet om flere ganger i blant annet VG og Dagbladet.

På Spotify er de tre låtene delt i en spilleliste som heter Heisann Montebello, men duoen er fortsatt tilbakeholdne når det gjelder om og når det kommer noe mer. Det er fortsatt ikke offentlig hvorvidt det kommer et helt album denne høsten eller ikke.

Spekulasjonene om den nye musikken startet allerede da Karpe Diem la ut en smakebit til fansen i form av illustrasjonen til Heisann Montebello på Instagram for om lag tre uker siden. Samme uke ble illustrasjonen snakket om i blant annet P3s musikkprogram «Christine».

Å slippe platecoveret før musikken er bare et av flere grep Karpe Diem har tatt for å markedsføre det nye prosjektet. Hjemmesiden til rapduoen, som tidligere het karpediem.no, endret en kort periode navn til heisanmontebello.no. På pressesiden ligger det ingen info til journalistene, kun linker til alle musikkvideoene og låtene.


Tilbake: Karpe Diem er i disse dager aktuelle med ny musikk. Det er tre år siden sist man hørte fra rapduoen bestående av Chirag Rashmikant Patel (t.v.) og Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid. Foto: akam1k3.

- Karpe Diem er involvert i alle avgjørelser
Det er byrået Little Big Sister, som ble startet av Silje Larsen Borgan (30) i høst, som står bak markedsføringen. 

- Bakgrunnen for dette er tett jobbing med bandet, med utgangspunkt i deres musikk og målet om en skreddersydd plan som skal passe både artist og artistens publikum godt, i tillegg til potensielle nye lyttere. Den sterke visuelle profilen til Heisann Montebello er signert designer Even Suseg, sier Larsen Borgan.

- Har det å gi ut få detaljer om slippene vist seg å være suksessfullt?

- Nå er det kun få dager siden vi slapp låtene, men vi er fornøyd med oppmerksomheten rundt det vi har sluppet så langt - både artwork, videoer og låter.

Karpe Diem, som består av Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid og Chirag Rashmikant Patel, er for tiden ikke tilknyttet noe plateselskap. De har valgt å beholde rettighetene på musikken og gi den ut selv, og har hyret Little Big Sister til å levere tjenester som prosjektledelse, markedsføring og promotering av slippet.

- Magdi og Chirag er involvert i alle avgjørelser, forteller Larsen Borgan.

Leter etter kontor
Larsen Borgan har tidligere jobbet i EMI Music Norway, Warner Music Norway, Farojournalen, Spirit, P3 og VG. Larsen Borgan er i tillegg til byråleder i Little Big Sister DJ i gruppen Hoetell sammen med Christine Dancke. Hun har også vært med på å starte Kompetanseformidlingen, en Facebook-side hvor det jobbes for sosial likestilling. I 2009 ble hun kåret til et av årets ti talenter i media- og kommunikasjon av Kampanje.

Little Big Sister ble etablert for en drøy måned siden.

- Jeg startet Little Big Sister for en måned siden da jeg kom ut av mammapermisjon, så dette er en hektisk oppstartsfase - men vi er i dialog med flere artister og i tillegg til kunder og brands som driver med helt andre ting.

- Hvorfor valgte du å kalle byrået ditt Little Big Sister?

- Jeg er selv storesøster, og for meg er en søster et bilde på noe nært, solid og trygt - som samtidig kan lære deg «triks og hyss». En du kan ha det gøy med, men som også passer på deg. Akkurat som jeg ønsker at mitt firma skal være for kunden.

For øyeblikket har byrået to ansatte, Larsen Borgan og journalist Trine Jacobsen. De er på jakt etter kontorlokale.

- Vi har ikke rukket å finne oss kontor enda, men låner et rom hos Music Norway.

- Hvorfor valgte du å starte for deg selv?

- Etter flere år som journalist og deretter seks år i musikkbransjen hvor jeg har jobbet med helt fantastiske artister, har jeg blitt inspirert til å gjøre ting på en litt annerledes måte. Tilby de tjenestene som trengs både før, under og etter en lansering.