Tidligere i dag skrev Kampanje at flere reagerte sterkt på at de to statsrådene harselerte med alvorlige saker som regjeringen står midt oppe i: Etterforskningen mot det Telenor-eide selskapet Vimpelcom, og avgangen til Svein Aaser som styreleder i Telenor, og asylstriden i regjeringen og på Stortinget, var blant ukens saker Mæland og Aspaker kommenterte friskt.

Mæland fikk blant annet spørsmål fra Johan Golden i «Nytt på nytt» om hva som egentlig skjedde da hun ga Svein Aaser sparken som styreleder i Telenor:

- Det som egentlige skjedde var at jeg begynte å øve på at jeg skulle hit til «Nytt på nytt»: «Hvem skal ut?», svarte statsråden kjapt.

Både hun og kollega Aspaker skapte bølger i sosiale medier. Reklamesjef Kjetil Try, Schibsted-redaktør og tidligere VG-redaktør Bernt Olufsen, informasjonsleder i Telenor, Kristin Vetleseter og Adressas kulturkommentator Terje Eidsvåg var blant dem som omtalte «Nytt på nytt» i sosiale medier.

Les også: Statsråder får tv-refs: - Ikke all PR er god PR

Se  «Nytt på nytt» her.

- Skal være forsiktige med å fleipe
Også flere av landets fremste kommunikasjonsrådgivere er kritiske.

- Jeg får inntrykk av at de sier ting de aldri ville sagt andre steder, bare fordi de er på et populært program og har fått manushjelp av folk som er morsommere enn deres vanlige taleskrivere. Mange av spøkene der var nok alt annet enn morsomme for dem det gjelder, sier Apeland til Kampanje.

- Dette var upassende, lyder Hans Geelmuydens dom.

- Invitert før Telenor-saken ble offentlig
Kampanje har spurt Næringsdepartmentet om statsrådene Moncia Mæland og fiskeriminister Elisabeth Aspaker synes det er uproblematisk å spøke med alvorlige og pågående saker der regjeringen er involvert.

Næringsdepartementets kommunikasjonssjef, Trond Viken, innrømmer at det kan være krevende å vite hvilke saker man kan tulle med når statsråder takker ja til å være med i «Nytt på nytt».

- Statsrådene var invitert før Telenor-saken ble offentlig. Det er selvsagt alltid en vanskelig avveining i hvor langt man kan gå i å spøke om alvorlige saker. Samtidig er «Nytt på Nytt» et underholdningsprogram. Vi regner med at seerne greier å skille mellom de uttalelsene som kommer der, og virkeligheten, skriver Viken i en e-post til Kampanje.