Trigger-sjefen er høyt oppe etter å ha vunnet gull i konkurransen Global Sabre Awards i Miami i natt.  Der ble byrået kåret til verdens beste kreative PR-byrå under det som er den største og mest prestisjetunge PR-prisen i verden.

Ifølge Preben Carlsen er det første gang i historien at et norsk byrå går til topps i kåringen av verdens beste PR-byråer og nå varsler Trigger at de vil teste ut metodikken sin i nye markeder med Sverige som første stopp.

- Det er helt rått at gjengen på kontoret nå kan kalle seg verdensmestere! Vi har jobbet knallhardt for å bli best mulig, og en større anerkjennelse enn dette er det ikke mulig å få i vår bransje. En stor del av seieren deler vi med våre kunder og samarbeidspartnere, som skal ha mye av æren for det vi har fått til. Nå ser vi frem til å teste ut metodikken vår i nye markeder, sier Preben Carlsen, gründer og styreleder i Trigger.

I Global Sabre Awards konkurrerer Trigger med over 400 PR-byråer verden over og kåringen gjennomføres i regi av The Holmes Report, et av verdens ledende PR-tidsskrifter.

- Sverige første steg
Trigger-sjefen Preben Carlsen sier at PR-byrået nå har lyst til å gi metodikken i Trigger «en sjanse i flere markeder» og at «videre vekst primært skal skje utenfor Norge».

- Vi opplever at vi har bidratt til å endre oppfatningen om hvordan man kan bruke kommunikasjon og markedsføring på nye og mer effektive måter i Norge. Resultatene vi leverer får stadig større internasjonal oppmerksomhet, og særlig det siste året har vi fått opp øynene for at metodikken vår er unik også internasjonalt. Sverige er et naturlig første steg på vår vei ut i verden. Det er ikke bare er et nøkkelmarked i Norden, men også et av de markedene som holder høyest faglig nivå i verden. Hvis vi lykkes i Sverige er sjansen stor for at vi har livets rett også i andre markeder, sier Carlsen.

Ny daglig leder i Norge
For å sikre nødvendig fokus på fag- og forretningsutvikling og internasjonal ekspansjon gjør Trigger endringer i ledelsen. Siden oppstarten for fem år siden har Trigger blitt ledet av Preben Carlsen, men han går nå over i stillingen som styreleder og konsernsjef i Trigger internasjonalt, hvor han vil jobbe mindre med drift og mer med fag, forretningsutvikling og kundearbeid.

- Fremtidig vekst i Trigger kommer ikke til å skje i Norge. Det skal skje gjennom internasjonal ekspansjon og forretningsutvikling på andre områder. Heldigvis har vi en god tradisjon for å utvikle oss faglig sammen med kundene våre, så de endringene vi gjennomfører vil også føre til at jeg får enda mer tid til kundearbeid. Det er jeg veldig glad for, sier Carlsen.

Ny daglig leder i Trigger i Norge, blir Bente Kvam Kristoffersen, som allerede har vært en sentral del av Trigger-ledelsen i nesten tre år.

- I løpet av bare fem år har Trigger klart å etablere seg som et av de mest innovative kommunikasjonsbyråene med kreativ kraft i verdensklasse. Jeg gleder meg til lede Trigger i Norge videre i en ny og spennende fase av virksomheten, sier Bente Kvam Kristoffersen.

Triggers kreative leder, Magdalena Kamøy, Markus Eckbo Endresen, konsulent og gründer i Trigger og Bente Kvam Kristoffersen, som er ny daglig leder i Trigger i Norge var i går kveld tilstede i Miami og på nattens prisutdeling i Sabre Awards.

Tredje beste PR-jobb
«Stopp bryllupet» ble samtidig kåret til verdens tredje beste PR-jobb i fjor under den samme kåringen. En annen norsk PR-jobb som markerte seg i fjor var Schlägers jobb «Gutten som fryser» for SOS Barnebyer. Schläger-jobben ble også løftet frem på listen og endte på 29. plass over de beste PR-jobbene i verden fjor.

Det var kampanjen «Like a Girl» for Always ble kåret til verdens aller beste PR-arbeid i fjor.

- Det er utrolig inspirerende at et så viktig prosjekt som «Stopp Bryllupet» havner på pallen når verdens beste PR-arbeider kåres, sier Carlsen.

Trigger ble etablert av Preben Carlsen, Markus Eckbo Endresen, Camilla Kim Kielland og Henrik Røtjer Guderud høsten 2010. Fem år etter har byrået vokst til 45 rådgivere og selskapet hadde i 2014 en byråinntekt på drøye 41 millioner kroner og et overskudd før skatt på 5,3 millioner kroner.