Dinamo har fått jobben med å utarbeide den nye informasjonskampanjen til Kripos som blir presentert i dag. Kampanjen er en del av regjeringens handlingsplan «Et liv uten vold», og målsettingen er å forebygge og bekjempe vold i nære relasjoner.

Kampanjen har fått navnet «Hvor lite skal du finne deg i?» og består blant annet av en hovedfilm og en interaktiv film. Navet i kampanjen vil være en kampanjeside der man kan teste seg selv og forholdet man er i. I motsetning til mange andre kampanjer om partnervold, har Dinamo tatt utgangspunkt alt det som skjer i et forhold før slagene faller.

- Det mangler ikke på pressedekning om vold, men det vi valgte å fokusere filmen og hele kampanjen på er det som i utgangspunktet ikke er ulovlig, men som unge kvinner og menn skal vokte seg vel for, nemlig å bli nedgradert, sier kreativ rådgiver og konseptutvikler i Dinamo, Ivar Vereide.

- Primærmålgruppen til filmen er unge kvinner som går inn i sitt første ordentlige samboerforhold. Undersøkelser viser at det du finner deg i da, det vil du dra med deg resten av livet. Det er ikke ulovlig å si at kjæresten ikke ser pen ut eller å disse matlagingen, men det er en lov som sier at alle skal kunne leve i et nært forhold uten å kjenne frykt, legger han til.

Les også: Skal bruke fire millioner på antivoldskampanje

Artikkelen fortsetter etter filmen:

Det er et helt bevisst valg av filmen slutter før den fysiske volden finner sted, forteller Vereide.

- Det ligger i konseptet vi har utviklet om hvor lite man skal finne seg i. Man skal selvfølgelig aldri finne seg i vold. Det er langt, langt over streken. Men man skal heller ikke finne seg i veien som leder til vold, med mobbing og psykisk kontroll. Alle er klar over at det ikke er gøy å se en kvinne med blåveis, men det er utrolig viktig å ta tak i den usynlige starten.

- Hvor mye tror du en sånn kampanje kan få å si?

- Jeg tror den kan ha mye å si hvis vi klarer å få debatten om på borde om hvor lite man skal finne seg i. Det er en mer spennende debatt enn at vi skal slutte å utøve vold mot hverandre. Vi håper på å få en spredning gjennom sosiale medier og med bloggere vi bruker.

Dette er første gangen Kripos og Politiet har en slik informasjonskampanje. Sammen arrangerte de to derfor en byråkonkurransen der Dinamo altså trakk det lengste strået  i kamp med de to byråene som i dag har rammeavtale med Politiet; Geelmuyden.Kiese og WergelandApenes.

De økonomiske rammene for prosjektet er 4,2 millioner kroner. Deler av midlene går til en prosjektlederstilling over to år.

Antivoldgruppa:

Her ser du teamet hos Dinamo som har jobbet med den nye antivoldskampanjen til Politiet og Kripos. Raymond Thorsen fra Politiet helt til venstre.