GK knytter til seg ny partner, Paal Frisvold, og overtar Brusselkontorets virksomhet i EU-hovedstaden.

Kontoret gir råd til skandinaviske selskaper som er opptatt av å medvirke til ny og bedre politikk og regelverk i EU.

Frisvold har arbeidet i Brussel siden 1997 og etablerte rådgivningsselskapet Brusselkontoret AS i 2001. Frem til 2013 ledet han Bellonas EU-arbeid som bidro til utformingen av EUs energi- og klimapolitikk. Frisvold har også ledet Europabevegelsen i Norge. 

-Vi samler ikke på land, vi samler på gode folk. Paal har 18 års erfaring fra Brussel, og er den viktigste årsaken til at vi nå satser i Brussel, sier sjef for Geelmuyden Kiese Gruppen Hans Geelmuyden.

- Dessuten er det fint å være etablert i et marked hvor de kan uttale firmanavnet riktig, legger han til.

Geelmuyden mener at det i Brussel foregår omfattende politikkutvikling der Norge og naboland har store interesser. Han tror at hele 80 prosent av norsk regulering og lovgivning kan spores til Brussel. 

GKs engasjement for å delta i EU-samarbeidet er ifølge Geelmuyden en forutsetning for at GK Brussel skal lykkes. Sett fra København og Stockholm er EU en realitet.

Seniorpartner i GK, Gunnar Mathisen har også være en pådriver for satsingen. Mathisen var blant annet med på å forhandle frem EØS-avtalen i sin tid.

- Når GK vedtar å satse, har vi kondisjon og tenker langsiktig. Etablering av kontorene i Stockholm og København har vært krevende prosesser, men nå er vi 45 ansatte i København og 25 i Stockholm. Mange har feilet i Brussel før oss, men vi skal lykkes, sier Geelmuyden.