For to år siden inngikk Telemark fylkeskommune i et samarbeid med Innovasjon Norge en avtale med First House. Kontrakten var verd seks millioner kroner. Hensikten var å skaffe Telemark nye arbeidsplasser fordelt på mellom en og fem større bedriftsetableringer. Ifølge NRK er ingen arbeidsplasser skapt så langt.

NRK har gått gjennom regningene First House har fått refundert av fylkeskommunen. De kommer i tillegg til de seks millionene. Regningene viser utgifter til middager på blant annet The Thief, Teatercafen, Grand og Lofoten fiskerestaurant.

En av regningene First House har levert til fylkeskommunen er fra en helaften på Lofoten fiskerestaurant. Regningen viser at de ni deltakerne drakk og spiste for til sammen 13.142 kroner. Denne kvelden var både Frp-politikerne Bård Hoksrud og Kåre Fostervold og Bjørn Richard Johansen fra First House til stede.  Partner Bjørn Richard Johansen i First House har fått refundert utgiftene for softis med strø, Snickers, Polly-bar og ostepølse.

Evy-Anni Evensen, fylkesrådmann i Telemark, mener alt har skjedd i henhold til avtalen med First House.

- Når ting skjer utenfor Oslo leverer First House regning på mat og drikke, sier hun til NRK.

NRK hevder at flere i fylkeskommunen reagerer på pengebruken, men ingen av kritikerne står fram. First House har ikke kommentert saken overfor NRK.